10 Mart 2015 Salı

Üç Çikolatalı & Ebrulu Cheesecake


     Desen tasarımı yaparken birden aklıma böyle bir cheesecake yapma fikri düştü.Hemen tası,tarağı,fırçayı,kalemi bırakarak soluğu mutfakta aldım.Sonu olarak bu cici cheesecake çıktı.Ben çok severek yaptım.Umarım sizlerde uygulayınca benim kadar zevkle yaparsınız.Hemen yapımına geçelim.



MALZEMELER

ALT KAT


  1. 3 paket negro bisküvi yaklaşık 90 gr dan 270 gr arası kaymaklı bisküvi (isterseniz oreo da kullanılabilir)
  1. 75 gr eritilmiş tereyağı
ORTA VE ASIL KAT

  1. 3 yumurta
  2. 6 yemek kaşığı şeker
  3. 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  4. 5 yemek kaşığı krema
  5. 1 vanilya
  6. 600 gr labne
  7. 1 tatlı kaşığı dolusu limon kabuğu rendesi
ÜST KAT

  1. (30 gr kadar) bir parça beyaz çikolata
  2. (30 gr kadar)bir parça sütlü çikolata
  3. 100 gr bitter çikolata
  4. 100 gr krema
Üzeri için çikolata boncuk draje

YAPILIŞI

  • Bisküvileri rondodan geçirerek un gibi ezilir.
  • Erimiş tereyağıyla karıştırılır.
  • Kelepçeli kalıbın alt tarafına yağlı kağıt serilir.
  • Kenarları yağlanır.
  • Ezilmiş tereyağlı bisküvi içine sıkıca bastırılır.
  • Orta bölümü hazırlanana kadar buzdolabında bekletilir.
  • Yumurta ve şeker konularak 2-3 dakika çırpılır.
  • Ayrı bir kapta krema ve labne çırpılarak yumurtaya eklenir.
  • Nişasta,limon kabuğu ve vanilya eklenerek karıştırılır.
  • Hamurun sıvı olması sizi endişelendirmesin pişince kıvamı iyi olacaktır.
  • Bu karışım kelepçeli kalıba dökülür.
  • Kalıbın kenarını iyice folyoyla sarılır.(pişince kenarları kararmaması için )
  • Fırına yerleştirilen kalıbınnın yan taraflarına küçük cam kaplarla sıcak su konulur.(üzeri çatlamaması için)
  • 150 derecelik fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirilir.
  • Eğer üzeri pek kızarmamış kenarı pişmiş orta kısmı hala sallanıyorsa pişmiş demektir.(soğuyunca kıvamı yerine gelir)
  • Fırını kapatarak soğuyana kadar orada bekletilir.
  • Tamamen soğuyunca kelepçeyi açarak servis tabağına alıp yavaşça yağlı kağıdı altından çekilir.
  • Ocağa Benmari usulü eritmek için tencereyle sıcak su konulup üzerine daha küçük cam kap oturtulur.
  • İçine krema ve bitter çikolata kırılarak konulur.
  • Karıştırarak eritilir.
  • Ocaktan alınan çikolata kenarda kalan parçalarda erimesi için çatalla hızlıca karıştırılır.
  • Ayrı bir cam kabı tencerenin üzerine yerleştirerek diğer çikolataları da ayrı ayrı eritilir.

  • Bitter olan çikolatayı cheesecakenin üzerine kenarına taşırmadan yayılır.
  • İki ayrı buzdolabı poşetinin içine ayrı ayrı beyaz ve sütlü çikolatalar konulur.
  • Poşetin bir köşesine iğneyle küçük bir delik açılır.
  • Önce bir renkle cheesecakenin üzerine aralıklı parelel çizgiler yapılır.(çizgi yaparken hızlıca akıtılmazsa kalın ve eğri olur)
  • Sonra diğer çikolatayla aralara da aynı çizgiler yapılır.
  • Eline bir çubuk alıp (tahta kebap çubuğu iyi oluyor.Kürdan ince olur)Aralıklı olarak yavaşça aşağı doğru çizgiler yapılır.
  • Sonra çubuğu alarak aksi istikamete tekrar çizgi yapılır.
Ebru desenini oluşturduk ;)
  • Kenarlarına çikolata henüz kurumadan boncuk çikolata drajeler dizilir.

  • Buzdolabında bir gece dinlendirilir.
  • Bol bol çikolatalı mis kokulu cheesecakemiz hazır.
  • Sayfamı ziyaret edenlere ikramımdır ;)
  • Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. Çok şık bir cheesecake olmuş,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Nursen hanim.Sevgiler...

      Sil
  2. Hülya hanım ellerinize sağlık çok güzel anlatmışsınızdır Böyle Detaylı ve Görüntülü olunca Yanlışta olmuyor çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarifleri paylasirken zaten asil amacim anlasilabilir olmasidir.Yoksa benim icin bir anlami yok.Yorumunuz ve guzel dusunceleriniz icin cok tesekkur ederim Hulya hanim.Sevgiler...

      Sil
  3. Harika olmuş ellerine sağlık uğraşmışsın ama değmiş sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Ozgen hanim.Cok severek yaptim.Sevgilerimle...

      Sil