19 Mayıs 2016 Perşembe

Cup Cheesecake

     Hafta sonu kermes için yaptığım ve yoğun beğeni alan frambuazlı porsiyonluk cheesecake. Daha önceleri de paylaşmış olsam da en son haliyle tekrar paylaşmak istedim.



MALZEMELER (16-17 tane)


  1. 1 paket yulaflı bisküvi
  2. 1 kase fındık
  3. 75 gr tereyağı
  4. 400 gr labne
  5. 100 gr krema
  6. 2 yumurta
  7. 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  8. 1 çay kaşığı dolusu limon kabuğu rendesi
  9. Yarım su bardağı şeker
Üzeri
  1. 500 gr frambuaz
  2. 1 su bardağı su
  3. Yarım su bardağı şeker (veya arzuya göre)
  4. 1 yemek kaşığı silme mısır nişastası
YAPILIŞI

  • Bisküvi robottan çekilip içine eritilmiş tereyağı konulur. 
  • İçine iri çekilmiş fındık eklenerek karıştırılır.
  • Cupcake kağıtlarının içine paylaştırarak kaşık yardımıyla sıkılaştılır. (yoksa pişerken birbirine karışır)
  • Yumurta ve şeker çırpılır.
  • Suyu süzülmüş labne ve krema ayrı bir kapta mikserle çırpılıp yumurtaya eklenir.
  • Limon kabuğu ve nişasta eklenerek karıştırılır.
  • Cupcake kaplarına paylaştırılır.
  • Önceden ısınmış 170 derecelik fırına konulur.
  • Ayrıyeten cam kaselere kaynar su koyarak fırına yerleştirilir.
  • Pişerken çatlamaması için.
  • Yarım saat piştikten sonra fırını kapatıp içinde soğuması beklenir.
  • Frambuaz tencereye şekerle birlikte konularak ocağa konur.
  • Ayrı bir tavada nişastayla su kaynatılıp kaynamakta olan frambuaza eklenir.
  • Bir iki taşım kaynayınca alınarak ılıması beklenir.
  • Soğumuş cupcakelerin üzerilerine paylaştırılır.



  • Erimiş çikolatayı buzdolabı poşetiyle yağlı kağıdın üzerine kalp şeklinde akıtarak soğutup üzerine süs yapılabilir.



  • Veya frambuazla bütün şeklinde konularak kaynattığımız meyve sosu dökülebilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder