19 Mayıs 2016 Perşembe

Üç Malzemeli Mozaik Pasta

      Porsiyonluk halde yaptığım bol çikolatalı kolay mozaik pastası. Aslında dördüncü malzeme olarak içine kabuksuz  tüm Antep fıstığı attım. Normal mozaik pastanın içinde çiğ yumurta ve bolca katı yağ bulunduğu için her zaman buzlukta saklanır. Bu günkü tarifim buzluk yerine normal buzdolabında haftalarca kalabilir. İçine arzuya göre malzemeleri artırabilirsiniz. Fındık,fıstık,hindistan cevizi vs.



MALZEMELER (10 TANE İÇİN)


  1. Bir paket sade pötibör bisküvi (sanırım 200 gr oluyor)
  2. 200 gr sütlü yada bitter çikolata
  3. 200 gr krema
  4. Ben bir kase Antep fıstığı ekledim.
YAPILIŞI

  • Tavaya kremayı koyup ısınınca kaynamadan ocaktan alarak içine kırılmış çikolata eklenerek karıştırılır.
  • Çikolata tam eriyip pürüzsüz olunca içine iri parçalar halinde bisküvi atılır.
  • Karıştırıp tek tek silikon kalıplara paylaştırılır.
  • Kalıpların üzerine buzdolabı poşeti yayarak el ile iyice bastırıp delik kalmayarak sıkılaştırılır.
  • Kapalı bir saklama kabına koyarak buzlukta 2 saat bekletilir.
  • Servis yapılacağı zaman silikon kalıptan çıkarıp arzuya göre üzerine çikolata akıtılıp çilek vb.malzemelerle süslenir.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder