28 Haziran 2012 Perşembe

Yeşil Fasulye Salatası

    Tam da yaz günü için yapılabilecek çok hafif ve lezzetli bir salata...Size bir sır vereyim,bu salatanın üzerindeki yoğurt sosunu hangi sebzenin üzerine dökseniz şip-şak oldu salataa...O kadar basit...



MALZEMELER


  1. 250 gr kadar taze fasulye
  2. 1 tabak dolusu kornişon turşu ( yaklaşık 10-12 tane)
YOĞURT SOSU

  1. 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  2. 3 yemek kaşığı normal yoğurt( susuz)
  3. 2 yemek kaşığı mayonez
  4. 2-3 diş sarımsak
  5. 1 tutam dereotu
  6. Tuz
YAPILIŞI

  • Fasulyeler ince ince jülyen doğranır.
  • Kaynar tuzlu suya atılarak yumuşayana kadar haşlanır.
  • Süzülerek soğutulur.
  • Kornişon turşular aynı fasulye iriliğinde doğranır.
  • Fasulye  ve turşu karıştırılarak servis tabağına alınır.
  • Sarımsak tuzla yumuşak dövülür.
  • Dereotu ince kıyılır.
  • Yoğurt sosunun bütün malzemeleri pürüzsüz olana kadar karıştırılır.
  • Servis tabağındaki fasulyenin üzerine yayılır.
  • Beş çayında veya yemekte arzuya göre servis yapılır.
  • Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Hulya Abla saglikli ve pratik bir tarif. Cok da lezzetli gorunuyor. Ben de deneyecegim. Ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Selcen...İnan bende bu salatayı yaparken her hafif tarifte olduğu gibi sen geldin aklıma...Tam Selcenlik diye ;)))

      Sil