11 Haziran 2012 Pazartesi

Soya Soslu Baharatlı Tavuk

   Yapımı çok kolay ve mükemmel lezzete sahip bir tavuk yemeği...



MALZEMELER


  1. 600-700 gr kadar kemiksiz tavuk eti ( aslında göğüs eti kullanılsa da ben kemiksiz ızgara tava kullandım)
  2. Yarım çay bardağı soya sosu
  3. Kara biber,köri,pul biber,kekik( Soya sosunda tuz olduğu için tuz kullanılmıyor)
  4. 1-2 kaşık sıvıyağ
YAPILIŞI

  • Tavuk eti ince uzun dilimler halinde kesilir.
  • Baharatlar ve soya sosu ayrı bir yerde karıştırarak hepsi birlikte tavukla karıştırılır.
  • Tabağın ağzını streç filimle kapatarak en az 2-3 saat buzdolabında bekletilir.
  • Yanmaz tava iyice ısındıktan sonra yağı eklenir.
  • Tavuklar tek seferde tavaya atılarak harlı ateşte ara sıra karıştırarak ağzı açık kavrulur.
  • Hafif renk alınca ocaktan alınarak sıcak servis yapılır.
  • Yanında bol yeşil salata tavsiye edilir.
  • Afiyet olsuuuuuun...

2 yorum:

  1. soya sosunu ben de tavuğa çok yakıştırırım, ellerine sağlık!

    YanıtlaSil