13 Temmuz 2012 Cuma

Fırında Beşamel Soslu Papperdelle

     Türkiye'ye tatile gitmeye sayılı günler kaldı şükür...Artık sıcaklıklar iyice hissediliyor ...Evdeki erzakları tüketerek israf olmasına engel olmak için artık ne varsa bir şeyler pişirmeye gayret ediyorum.Baktım kış boyu yalancı su böreği yaptığım paperdelle makarnadan var( o böreği de kesinlikle tavsiye ederim)kalanlarını da börek yerine fırında makarna yapayım dedim...Denemek isteyenlere lezzetli bir yemek oldu...Tavsiye ederim ...Özellikle makarna sevenlere yada çocuklulara... Papperdelle yumurta oranı yüksek enli erişte gibi bir makarna...


Ben barilla marka 250 gr lık makarnanın yarısını kullandım( yani 3 tane kıvrık) yada pastavillanın paperdelle side güzel oluyor...Anlaşıldıysa hemen tarife geçelim...

MALZEMELER (4 kişilik)


  1. 125 gr papperdelle makarna
  2. 1 yemek kaşığı tereyağı
  3. 2 yemek kaşığı un ( dolu ama çok tepeli değil)
  4. 2 su bardağı süt( soğuk)
  5. Kaşığın ucuyla muskat cevizi rendesi
  6. 1 kase rende kaşar
  7. Biraz peynir ( miktarı ve cinsi size kalmış ,ben biraz beyaz biraz tulum karıştırarak arasına koydum)
  8. Yarım demet dereotu
  9. Tuz 

YAPILIŞI


  • Kaynar tuzlu suda makarna yumuşayana kadar haşlanarak süzülür.
  • Tencereye yağ ve un konularak hafif kavrulduktan sonra sütü yavaş yavaş çırparak eklenir.
  • Muskat rendesi eklenir. ( beşamel sosun lezzetini artırır)
  • Kaynayınca tuzu atılır.
  • Muhallebi kıvamına gelince ocak kapatılır.
  • Çukur bir kabın içine makarna beşamel sosun yarısı ( hatta biraz daha fazlası) konulur.
  • Ezilmiş peynir ve dereotu eklenerek kaşıkla karıştırılır.
  • Yağlanmış kare fırın kabının içine bu karışım dökülerek üzerine kalan beşamel sos yayılır.
  • Üzerine bolca kaşar serpildikten sonra önceden ısınmış 200 -250 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişirilir.( arzuya göre kaşar pembeleştirilibilinir)
  • 5 dakika kadar dinlendikten sonra kare dörde keserek sıcak servis yapılır.
  • Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. makarnanın her hali bir başka güzel,eline sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler...Evet, büyük küçük herkes sever...

      Sil
  2. beşamel soslu olan herşeye bayılıırm...
    ellerine sağlık canım...
    sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ...Evet beşamel sosu en sevilmeyen ( tabiki çocukalar tarafından sevilmeyen )sebzelere bile dökülse muhteşem bir tada kavuşuyor...

      Sil