6 Temmuz 2012 Cuma

Gavurdağı Salatası

    Antep yöresine ait çok lezzetli bir salata...Aslında artık oraya Nur dağı denilse de orjinal adıyla yayınlayayım dedim...( gavur pek hoş olmasa da ;)...) Özelliği, malzemelerinin en fazla zar büyüklüğünde yani küçücük doğranması...İsteyen pul biber veya sumak ekleyebiliyor.O da yörelere göre değişebilen bir tercih...Özellikle et yemeklerinin yanında çok ta lezzetli bir kaşık salatasıdır...



MALZEMELER


  1. 4 tane orta boy iyi cins domates ( mümkünse köy yada doğal olandan )
  2. 3-4 tane yeşil sivri biber
  3. 2 orta boy kuru soğan
  4. 1 yada 1 buçuk çay bardağı ceviz ( iri çekilmiş)
  5. Yarım demet maydanoz
  6. Yarım çay bardağı nar ekşisi
  7. Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  8. Tuz
YAPILIŞI

  • Domatesler küçük doğranır.
  • Biberlerin içi ayıklanarak doğranır.
  • Cevizin yarısı içine yarısı üzeri için ayrılır.
  • Soğan küçük küp doğranır.
  • Maydanoz incecik kıyılır.
  • Nar ekşisi ve yağı ayarlanarak tadı damak zevkine göre azaltılıp çoğaltılabilir.
  • Malzemeler karıştırılarak bekletmeden servis yapılır.
  • Evinize çok yakın bir fırın varsa gidip sıcak pide alınır.
  • Eğer diyetteyseniz o gün için diyet bozulur.
  • Salatanın suyuna banılıp afiyetle yenir. ;)



4 yorum:

  1. çok severim canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Reyhan...Galiba sevmeyen de yoktur.;)

      Sil
  2. HÜLYACIM HERŞEYİN BİRBİRİNDEN GÜZEL CANIM.
    BEN BU SALATANIN AŞIĞIYIM.
    HEPSİNİ ALDIM.
    MMMMMMMMMMM ELLERİNE SAĞLIK TATLIŞIM...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten aşık olunacak bir lezzette ;)
      Teşekkürler senin tarifler de süper maaşallah...

      Sil