28 Kasım 2012 Çarşamba

Zeytinli Simit Poğaça

     Eğer susam sevenlerdenseniz misler gibi bir lezzet...Hem simit tadında hemde poğaça.İster kaşarlı ,ister zeytinli...İç harç tamamen zevkinize kalmış...



MALZEMELER (15 tane)


  1. 1 çay bardağı süt
  2. 1 çay barağı su
  3. Yarım çay bardağı sıvı yağ
  4. 50 gr doğranmış yumuşak tereyağı
  5. 1 yumurta
  6. 3 tatlı kaşığı kuru maya veya 1 tane yaş maya
  7. 3 tatlı kaşığı şeker
  8. 2 tatlı kaşığı tuz
  9. 5 su bardağı un( gerekirse eklenebilir)
AYRICA

  1. Üzeri için 1 yemek tabağı kadar KAVRULMUŞ susam
  2. 3 yemek kaşığı pekmez
  3. 2 yemek kaşığı şeker
  4. Yarım çay bardağı sıcak su
  5. İçine koymak için 1 yemek tabağı kadar çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin( hazır satılıyor)
YAPILIŞI

  • Maya ,şeker ve ılık su ıslatılarak beş dakika bekletilir.( eğer ekmek robotunda yapılırsa malzemenin hepsi birlikte konulur)
  • Diğer bütün malzemeler eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Üzeri kapatılarak bir saat dinlendirilir.
  • Hamurda yaklaşık iri bir yumurta kadar koparılıp bolca zeytin konulur.(2 yemek kaşığı kadar)
  • Elde oval şekil verilir.( çok örselemeden yavaşça)
  • Pekmez ,su ve şeker karıştırılır.
  • Poğaçalar önce bu suya sonra bolca kavrulmuş susama bulanır.
  • Yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Yarım saat kadar tepsi mayası için bekletilir.
  • Önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarınca çıkarılır.
  • Üzerine hafif bir bez örtülerek 10-15 dakika dinlendikten sonra servis yapılabilir.
  • Afiyetler olsun...

2 yorum:

  1. pogacadan yaptim ve tadi gercekten cok guzel oldu...bu leziz tarif icin tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenine sevindim Hatice...Teşekkürler...Selamlar...

      Sil