27 Şubat 2014 Perşembe

Çikolata Güzeli Piramit Pasta

     Daha önce blogumda buna çok yakın bir tarif olan reklam arası pastasını biraz değiştirerek daha çikolata ve piramit şekilli yorumunu paylaşmak istedim.Eğer söylemezseniz kimsecikler içinde bisküvi olduğunu bilemiyor ;) Demedi demeyin ;) Kolay ve çok lezzetli olan bu pastayı anlaşılır olması açısından resimledim.haydin yapımına...



MALZEMELER


  1. 450 gr lik bir büyük paket kakaolu pötibör bisküvi (içinde üç sıra olan büyük paketten)
  2. 2 poşet krem sade krem şanti (1 buçuk su bardağı süt)
  3. 2 tane muz
  4. 1 kase soğuk süt (bisküvileri batırmak için)
  5. Süslemek için kiraz şekerleme ve Antep fıstığı
ÇİKOLATASI İÇİN

  1. 80 er gr lık iki paket bitter çikolata (160 gr)
  2. 1 yemek kaşığı tereyağı
  3. 2 yemek kaşığı süt
  4. 100 gr krema (200 gr lık 1 paketin yarısı)
YAPILIŞI

  • Krem şanti soğuk sütle çırpılarak dolaba konulur.
  • Çikolata benmari usulü eritilir.
  • İçine tereyağı,krema ve süt eklenerek karıştırılır.(pürüzsüz olana kadar)
  • Masanın üzerine yan yana iki sıra folyo serilir.
  • Onun üzerine iki sıra streç yayılır.
  • Bisküvileri üç sıra olacak şekilde her sırada 6 şar (yada daha uzun olsun derseniz 7 taneyi ) tane bisküviyi soğuk süte batırarak dizilir.
  • Çikolatanın üçte biri üzerine yayılarak her yerine sürülür.
  • İkinci kat olarak yine bisküviler süte batırılarak çikolatanın üzerine dizilir.
  • Krem şantinin üçte biri yayılarak her yerine sürülür.
  • 3 sıra biskiviler süte batırılarak dizilir.
  • Kalan çikolatanın yarısı sürülür.
  • 4 sıra bisküviler süte batırılarak dizilir.
  • Kalan krem şatinin yarısı yayılır.
  • Üzerine kabuğu soyularak uç kısımları kesilen muzlar yan yana dizilir.

  • Geriye krem şantinin üçte biriyle (üzerini kapatmak için )çikolatanın üçte biri kalır.(üzerini süslemek için)
  • Alttan streçi yavaşça kaldırarak muzun üzerine piramit olacak şekilde kapatılır.
  • Diğer tarafı da aynı şekilde kapatarak streçle birlikte üçgen şekli verilir.
  • Streçle kapattıktan sonra folyoyuda düzleyerek kapatıp elde yavaşca bastırıp piramit şekli oluşturulur.
  • Bir tepsiye alarak buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.(tepsiye çok dikkatli alınır)
  • Buzdolabından çıkan pasta dikkatlice uzun servis tabağına konularak kalan şantiyle üzeri kapatılır.
  • Kalan çikolatayı 2-3 dakika benmari usulü tekrar ılıtarak akışkan hale getirdikten sonra (sıcak olmasın)üzerine akıtarak süslenir.(ben kürdanla hafifçe akmasına yardım ettim ;)
  • Tekrar dolaba koyarak 2-3 saat dinlendirilir.
  • Dilimleyerek servis yapılır.
  • Pek de zor olmayan pastamız hazıırr...
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder