26 Mart 2014 Çarşamba

Kedidilli Porsiyonluk Pasta

           Bu aralar farkındaysanız biraz daha kolay pastalara yer veriyorum. Ne yapalım istekler bu doğrultuda olduğu için mecburen ;) Kedi dili bisküviyle kolay pasta demeyip o kadar kolay pasta desem daha yerinde olur.Hemen yapımına geçelim...





MALZEMELER (12 tane pasta için)


  1. 24 tane kedili bisküvi (2 sıralı bir paket)
  2. 1 buçuk iki su bardağı hindistan cevizi
  3. Yarım litre süt
  4. 3 yemek kaşığı un
  5. 4 yemek kaşığı şeker
  6. 1 yemek kaşığı tereyağı
  7. 1 poşet krem şanti
  8. 1 paket vanilya
  9. 1 kase soğuk süt (bisküvileri batırmak için)
  10. 12 tane aynı boyda çilek
  11. 50 gr çikolata
  12. Süslemek için Antep fistığı
YAPILIŞI

  • Un,şeker ve süt konularak karıştırıp kaynatılır.
  • Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınarak içine tereyağı ve vanilya atılır.
  • Krema (yani muhallebi) tamamen soğuyana kadar bekletilir.
  • Mikserle 2-3 dakika karıştırdıktan sonra poşetteki toz krem şanti eklenerek çırpılır.
  • Krema buzdolabında yarım saat kadar dinlendirilir.
  • Kedidili bisküviler hızlıca önce süte 2 saniyede batırıp çıkarılır.
  • Üzerine krema sıkılır veya kaşıkla doldurulur.
  • Diğer bisküvide hızlıca süte batırıp üzerine yapıştıktan sonra hindistan cevizine bolca bulanır.
  • Bu işlem çok acele yapılmazsa kedi dilleri çok çabuk eridiği için elinizde kalabilir.
  • Normalde önce süte sonra hindistan cevizine batırmak yeterli olsa da benin hindistan cevizizinin rendesi çok fazla iri çıktı.Bu sebeple süte batırdıktan sonra hafif kremadan sürüp sonra  hindistan cevizine batırdım.(çünkü irilikten yapışmadı)
  • Üzerini streçle kapatarak bir gece dolapta dinlendirilir.
  • Çilekler benmari usulü eritilmiş çikolataya batırıldıktan sonra donmadan pastacıkların üzerine konulur.
  • Çilekler üzerinde donunca pastaya yapışacaktır.
  • Arzuya göre süslendikten sonra servis yapılır.
  • Yumuşacık hafif mi hafif pastalar hazıır...
  • Gördünüz ne kadar kolay değil mi?
  • Afiyet olsun...

4 yorum: