23 Mart 2014 Pazar

Yalancı Profiterol (etimekli)

     İyi pazarlar...Sevgili hanımlar ve beyler...Yapımı bir tencere sütün kaynama süresinde olan. Harika lezzetli mi lezzetli hafif bir tatlı yapmak ister misiniz? Tadı sanki profiterol tadında ama yalancısı.Yani profiterolümsü ;) İçinde iri doğranmış tuzsuz etimekler kullanılmış olsa da arzuya göre kedi dili bisküviler de kullanılabilir.Yalnız profiterolun hamurunun tadına daha yakın olanı bence etimek oluyor.Arzuya göre kare cam kaba da yapılır.O zaman servis yaparken sunumu çok şık olmuyor.Bence en güzeli kuplarda yada bardakta.Hemen yapımına geçelim...



MALZEMELER (12 TANE KUP İÇİN )


  1. 1 litre süt
  2. 1 su bardağı mısır nişastası ve un karışımı( 2 yemek kaşığı nişasta kalanı un olacak şekilde)
  3. 1 su bardağı şeker
  4. 2 vanilya
  5. 1 yemek kaşığı tereyağı
  6. 1 poşet krem şanti 
  7. 1 çay bardağı soğuk süt
  8. 1 paket tuzsuz etimek
ÇİKOLATA SOS

  1. 1 paket hazır çikolata sos
  2. 500 gr süt 
  3. 1 paket çikolata(80 gr)
  4. 1 yemek kaşığı tereyağı
  5. 1 yemek kaşığı nutella
YAPILIŞI

  • Tencereye un,nişasta,şeker ve süt konularak karıştırıp kaynatılır.
  • Koyulaşınca ocaktan alıp içine tereyağı ve vanilyalar eklenerek soğumaya bırakılır.
  • Çikolata sos üzerindeki tarife göre pişirilir.
  • Ocaktan alınca içine tereyağı ve çikolatalar eklenerek soğumaya bırakılır.
  • Mikserle ilk yaptığımız muhallebi çırpılır.
  • Üzerine 1 çay bardağı sütle 1 poşet krem şanti eklenerek 5-6 dakika daha çırpılır.
  • Sonra çikolatalı sos da mikserle 1-2 dakika çırpılır.
  • Etimekler irice koparılır.
  • Servis yapılacak kupların altına 3 er 4 er parça etimek konularak üzerilerini kapatacak kadar muhallebi konulur.
  • Muhallebiyi kapatacak kadar çikolata sos konulur.
  • Üzerilerine tekrar etimek parçaları konularak 2 kat muhallebiler konulur.
  • 2 kat çikolata sosları da dökülür.
  • Yani 2 kat çikolata,2 kat etimek ve 2 kat muhallebi oluyor.
  • Buzdolabında mümkünse akşamdan sabaha kadar yoksa en az 4-5 saat dinlendirilir.
  • Üzerlerine ister Antep fıstığı ister rulo gofretlerle süsleyerek soğuk servis yapılır.(ben ayrıca süslemek için gofret güller kullandım)
  • Gördünüz gayet kolay olan tatlılarımız hazıırr...
  • Afiyet olsunn...
NOT;eğer hazır çikolata sos yoksa istenirse 100 gr çikolatayı benmari usulü erittikten sonra içine 1 paket (200 gr)krema karıştırarak çok güzel bir çikolata sos elde edilebilir.

6 yorum:

  1. Bu cok guzel oluyor,bardakta sunumda hem şık hem kolay.Ellerıne saglık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hem güzel oluyor hem kolay.Yorum için teşekkürler...

      Sil
  2. Bayıldım,çok zarif ve lezzetli görünüyorlar..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nurşencim...sevgiler...

      Sil
  3. profiterolü çok severim ama zahmetli diye çok sık yapamıyorum,arada yalancısını yapıyorum ama kedi dili ile etimekde iyi fikirmiş.Eline sağlık canım nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  4. Benimde en sevdiklerimdendir Reyhancım.En iyisi yalancısını yapıp gözünü yum ye :) yorum için teşekkürler...selamlar...

    YanıtlaSil