13 Aralık 2014 Cumartesi

Ev Usulü Lahmacun

    Paylaşılmak için sırasını bekleyen çıtır çıtır mis gibi lahmacun... sizi bekliyor ;) Özellikle Hafta sonları evde çol-çocuğa yapılabilecek ev yapımı lahmacunun. Nasıl yapıldığını merak ederseniz buyurun yapımına.



MALZEMELER (12 tane lahmacun)

HAMUR


  1. Yarım çay bardağı zeytinyağı
  2. 2 çay bardağı su
  3. 1 paket instant maya
  4. 1 yemek kaşığı şeker
  5. 1 tatlı kaşığı tuz
  6. 3 yemek kaşığı un (gerekirse eklenir)
KIYMALI HARÇ

  1. Yarım kilo kadar orta yağlı kuzu kıyma
  2. 1 orta boy soğan
  3. Yarım demet maydanoz
  4. 1-2 tane yeşil biber
  5. 1 küçük tipli kırmızı biber
  6. 1-2 diş sarımsak
  7. 1 yemek kaşığı domates salçası
  8. 1 yemek kaşığı biber salçası
  9. 1 orta boy domates
  10. Kara biber,pulbiber,tuz
  11. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI

  • Hamur malzemesi karıştırılıp ele yapışmayan özlü bir hamur elde edilir.
  • Üzeri kapatılarak bir saat dinlendirilir.
  • İç harcı malzemeleri ince bir şekilde kıyılır.
  • Kıyma,salçalar,soğan ve sarımsak birlikte iyice yoğrulur.
  • Kalan malzemeler eklenerek yoğrulur.
  • Mayalanmış hamur alınıp cevizden büyük yumurtadan küçük parçalara alınır.
  • Merdaneyle az un atılarak servis tabağı büyüklüğüne yakın açılır.
  • Üzerine iç harçtan yayılır.


  • Kapaklı bir teflon tava ısıtıldıktan sonra lahmacun hamuru içine konulur.
  • Kapak kapatılıp ısısı düşürülerek tek taraflı pişirilir.
  • Hamur bitene kadar bu şekilde tamamlanır.
  • Sıcakken yanında limon,maydanoz ve ayranla servis yapılır.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder