21 Eylül 2015 Pazartesi

Muhallebili & Haşhaşlı Revani



Bayramda yapacağınız tatlıyı hala bulamadıysanız, ya da menünüze bir çeşit daha eklemek isterseniz, alternatif olarak bu tatlıyı deneyebilirsiniz. Gerçi daha önce muhallebisiz haliyle paylaşmış olsam da, bir de bu şekliyle denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:

  1. 4 Yumurta
  2. 1 su bardağı (200 ml) şeker
  3. 1 su bardağı yoğurt
  4. 1 su bardağı sıvı yağ
  5. 1 su bardağı irmik
  6. 1,5 su bardağı un
  7. 2-3 yemek kaşığı mavi haşhaş
  8. Arzuya göre portakal-limon kabuğu rendesi
  9. 1 kabartma tozu
  10. 1 vanilya


Muhallebi için:

  1. 3 su bardağı süt
  2. 1 çay bardağı (küçük tipli) şeker
  3. 1 çay bardağı un
  4. 50 gr tereyağı
  5. 1 kutu (200 ml) krema


Şerbet için:

  1. 3,5 su bardağı şeker
  2. 3,5 su bardağı su
  3. 1 yemek kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)


Yapılışı:

  • Yumurtayla şeker köpük haline gelene kadar mikserle çırpılır.
  • Sıvı yağ ve yoğurt eklenir.
  • Sonra kalan malzemeler eklenerek çırpılır.
  • Yağlanmış kare bir tepsiye dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Şerbet malzemesi tencerede kaynatılır.
  • Yaklaşık 10-15 dk kaynadıktan sonra hafif koyulaşan şerbetin altı kapatılır.
  • Fırından çıkan revani hafif soğuyunca üzerine ılık şerbet dökülür.
  • Bir kenara alınarak tatlının tamamen soğuması beklenir.
  • Sonra tencereye yağ, un ve şeker konularak karıştırılır.
  • Tereyağı eriyince üzerine soğuk süt eklenir.
  • Çırpma teliyle karıştırılarak muhallebi kıvamına getirilir.
  • Muhallebi soğuyana kadar bekledikten sonra içine vanilya ve krema eklenerek çırpılır.
  • Pürüzsüz bir kıvam alan muhallebi hazırdır.
  • Soğumuş ve şerbetini çekmiş olan revaninin üzerine muhallebi dökülür.
  • Buzdolabında bir iki saat bekletilir.
  • İstenilen şekilde kesildikten sonra üzeri süslenerek servis edilir.
Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder