17 Eylül 2015 Perşembe

Pamuk Cupcake vee Hoşgeldiimmm

   Uzun bir aradan sonra yine sizlerleyim ve çok mutluyum. Malumunuz yaz tatili olunca mutfağımdan ve paylaşımlardan uzak kaldım. İnanın kalbim, aklım, hayallerim hep burada kaldı. Bundan sonra söz daha çok paylaşımlarım olacak. Hem bayramın da yaklaşmış olduğu şu günlerde sizlere yeni lezzetlerim olacağı müjdesini de hemen vereyim. Bugün şöyle mis gibi yoğun çikolatalı bir tarifle sezonu açmaya ne dersiniz? Süslemeden tek başına bile tüketilebilecek harika keklerimizin yapımına hemen başlayalım.



MALZEMELER (12 CUPCAKE)


  1. 2 yumurta
  2. 1 çay bardağı şeker (küçük tipli çay bardağı)
  3. 1 çay bardağı süt
  4. 1 çay bardağı sıvı yağ
  5. 2 yemek kaşığı nutella (veya sürülebilir bir çikolata)
  6. 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  7. 1 vanilya
  8. 1 su bardağı un (küçük tipli 200 ml lik)
  9. 1 çimdik tuz
  10. 2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için

  1. 1 paket hazır pasta kreması (arzuya göre herhangi bir krema yada krem şanti kullanılabilir)
  2. 1 paket bitter çikolata
  3. Renkli şekerlemeler veya arzu edilen ürünler.

  • Fırın 150 derecede ısıtılır.
  • Oda sıcaklığındaki yumurtaların akı ve sarısı ayrılıp ayrı ayrı cam kaplara konulur.
  • Yumurta akının üzerine 1 çimdik tuz atılarak köpük olana kadar mikserle çırpılır.
  • Akı bir kenara koyarak sarısının üzerine şeker atılıp açık sarı olana kadar çırpılır.
  • Sarı olan kabın içine sıvı yağ ve süt eklenerek çırpılır.
  • Kakao,un,kabartma tozu eklenerek karışana kadar çırpılır.(çok az)
  • Unu eleyerek eklenirse sonuç daha güzel olur.
  • En son nutella eklenip karıştırılır.
  • Eğer daha yoğun çikolata olmasını isterseniz 1-2 avuç dolusu parça çikolata eklenebilir.(damla çikolata gibi)
  • Önceden köpük yaptığımız yumurta beyazı spatula yardımıyla yavaş yavaş kek hamuruna karıştırılır.(kekin pamuk olmasının en önemli püf noktası burası)
  • Cupcake kağıtlarına üzerine kabarma payı olacak şekilde birer parmak boşluk koyarak paylaştırılır.
  • Sıcak fırına konularak yaklaşık 25-30 dakika pişirilir.
  • Fırından alınan kekler soğumaya bırakılır.
  • Bu kekin en büyük özelliğinden biri de sıcakken kaşıkla yenirse aynı sufle tadında oluyor tavsiye ederim.
  • Pasta kremasını tarifine göre çırpıp buzdolabında kıvam alması için 15 dakika bekletilir.
  • Krema sıkacağıyla sıkılarak üzerine benmari usulü eritilmiş çikolatalarla süslenir.
  • Arzuya göre malzemeyle süslenerek buzdolabına dinlenmeye konulur.
  • Kapalı bir kapta buzdolabında 2-3 gün tutulabilir.
  • Çikolatanın yoğun tadını alabilmek için yanında sade Türk kahvesi veya Americano kahve tavsiye ederim.
  • Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Elinize sağlık harika bol çikolatalı nefis kekler sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Begenmenize cok sevindim.Cok tesekkur ederim.Sevgiler...

      Sil
  2. ellerinize saglik hepsi çok guzel gorunuyorlar !

    YanıtlaSil