21 Eylül 2015 Pazartesi

Peynir Dolgulu Milföylü Biber



Blogumda pasta börek çeşitleri bol olmasına rağmen kahvaltılık tarif paylaşımlarımın oldukça az olduğunu farkettim. Bu tarif hem gayet basit yapımlı, hem de sofralarınıza hafif ve şık bir lezzet kazandıracak. Siz de deneyince göreceksiniz ki, ilk yapılacaklar listesine alınmaya değer bir tarif. Ben malzemeleri 8 biberlik veriyorum, arzuya göre siz azaltıp çoğaltabilirsiniz. Hemen yapımına geçelim.


Malzemeler:

  1. 8 tane yeşil biber (çarliston)
  2. 1 kase rendelenmiş köy peyniri (veya arzu ettiğiniz bir peynir)
  3. Yarım kase rendelenmiş kaşar veya mozarella peyniri
  4. 4 yaprak milföy hamuru (2'li milföyden 2 adet)
  5. 1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)


Yapılışı:

  • Biberlerin resimde görüldüğü gibi üzerleri kesilerek çay kaşığı yardımıyla çekirdekleri çıkarılır.

  • 2 çeşit peynir karıştırılarak biberlerin içleri doldurulur.
  • Milföyler buzluktan çıkarılarak on dakika bekletilir.
  • Bıçakla uzunlamasına ince şeritler halinde kesilir ( 6 şerit çıkacak şekilde)
  • Milföyler yavaşça aralarda boşluk kalacak şekilde biberlere sarılır.
  • Sararken gerektiği yerde hamur eklenir.
  • Üzerine fırçayla yumurta sarısı sürülür.

  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında milföyler kızarana kadar pişirilir.
  • Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun...




4 yorum:

  1. Merhabalar, muhteşem olmuş çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
    Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim saglikli hayat.Begeninize sevindim.Selam ve sevgiler...

      Sil
  2. Ne kadar ilginç gerçekten görünüm de nefis. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler İlhan bey.Yapimida bir o kadar kolay.Selamlar...

      Sil