23 Aralık 2015 Çarşamba

Çikolatalı Taç Pasta

    Hafta sonu için güzel bir organizasyona yapılan bol çikolatalı nefis pasta. Biraz acele göndermek zorunda kaldığım için fotoğraflar çok güzel olmadı biliyorum. Hemen yapımına geçelim.



MALZEMELER

KEK İÇİN


  1. 4 yumurta
  2. 1 su bardağı süt (200 ml lik su bardağı)
  3. 1 su bardağı sıvı yağ
  4. 1 su bardağı şeker
  5. 3 yemek kaşığı kakao
  6. 1 çay kaşığı nescafe
  7. 1 kabartma tozu
  8. 1 vanilya
  9. 2 buçuk su bardağı un
ARASI İÇİN

  1. 2 poşet krem şanti
  2. 250 ml soğuk süt (iri tipli su bardağı)
  3. 2 tane muz
ÜZERİ İÇİN

  1. 1 paket krema (200 ml)
  2. 150 gr çikolata
SÜSLEMEK İÇİN

  1. Çikolata cipsleri ve file Antep fıstığı
YAPILIŞI

  • Fırın 160 derecede ısıtılır.
  • Şeker ve yumurtalar mikserle köpük olana kadar çırpılır.
  • Üzerine kuru malzemeler hariç diğer malzemeler konularak çırpılır.
  • Kuru malzemeler elenerek eklenir.
  • Unun son yarım bardağı kontrollü bir şekilde gerekirse konulur.(bardakların şekline göre bazen ölçü değişebilir.O yüzden)
  • Büyük kelepçeli kalıbın yanları yağlanır altına ise yağlı kağıt konulur.
  • Hamur yavaşça dökülerek fırına konulur.
  • Yaklaşık bir saat kadar pişer.
  • Bıçakla kontrol ederek piştiğine bakılır.
  • Krem şanti çırpılarak buzdolabına konulur.(yaklaşık 30-40 dakika sertleşmesi için bekler.)
  • Fırından alınıp soğutulan kek arzuya göre ikiye yada üç kata kesilir.
  • Üzerine sıkma torbasıyla taban kapanana kadar krem şanti sıkılır.
  • Üzerine muz dilimleri konulur.
  • Arzuya göre ceviz parçaları ve damla çikolata konulabilir.
  • Tekrar kalan krem şanti sıkılarak muzların üzeri kapatılır.
  • Kalan kek kapatılıp el ile hafif basarak yapışması sağlanır.
  • Krema cam bir kabın içine konularak kaynayan su dolu tencereye temas etmeden oturtulur. Benmari usulü ısıtılır.
  • İçine çikolata parçaları kırılarak kaşıkla hızlı hızlı karıştırıp pürüzsüz yapılır.
  • Pastanın üzerine yavaşça yanlardan akıtılarak kapatılır.
  • Bu işlemi yaparken donmaması için biraz el çabukluğu gerekir.
  • Üzerine çikolata cipslerini dizerek süslenir.
  • Bir gece veya 4-5 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis yapılabilir.
  • Süsleyince taca benzettiğim için adı da öyle uyduruldu ;)
  • Aynı program için yapılan diğer pastalar ;)
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder