14 Aralık 2015 Pazartesi

Kolay Pastacıklar (milföyle)

      Çok kısacık bir zamanda yapılabilecek çok pratik bir pasta. Vakti olmayıp da şık bir şey yapayım derseniz tam size göre bir tarif hazırladım. Hemen yapımına geçelim.





MALZEMELER (12 TANE PASTA)


  1. 6 tane kare şekilde milföy hamuru (yada ikili şekilde üç tane)
  2. 1 paket muzlu kremole (gerektiği kadar süt)
  3. 1 paket (50 gr) çikolata
  4. 2 tane muz
  5. 1 yumurta sarısı
  6. Süslemek için Antep fıstığı yada arzu ettiğiniz başka bir şey
YAPILIŞI

  • Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp on dakika kadar bekleterek uzunlamasına ikiye kesilir.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • 180 derecede kızarana kadar pişirilir.


  • Çıkarıp aralarını bıçakla keserek soğumaya bırakılır.
  • Kremole soğuk sütle çırpılır.
  • Hamurların üzerine sürülür.
  • Üzerine muz dilimleri konulur.
  • İki hamurda da kremole alt tarafına gelene muz konulacak şekilde birbirinin üzerine kapatılır. 
  • Benmari usulü eritilmiş çikolata üzerilerine akıtılarak süslenir.
  • Bir saat kadar dinlendikten sonra servis yapılır.
  • Bu kadarcık pasta hazıırrr.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder