10 Aralık 2015 Perşembe

Snickers Kurabiye

    Gece uyku kaçınca aylardır bekleyen enfes kurabiyeyi paylaşayım dedim. Daha önce ev yapımı snickers yapmıştık hatırlarsanız. Yapmadıysanız mutlaka deneyin. Muhteşem bir tat. Onunla kurabiyeyi birleştirsem nasıl olur diyerek yola çıktım. İyi ki de çıkmışım. Harika olmuştu. Üstelik kapalı cam kapta (oda sıcaklığında çikolata eriyebileceği için)buzdolabında haftalarca aynı kalıyor. Benden demesi.Aynı zamanda bu kurabiye çok bereketli. İlerleyen zamanda paketleyip paketleyip hediye götürmüştüm ;) Hemen yapımına geçelim.



MALZEMELER

Kurabiye için


  1. 1 yumurta
  2. 250 gr tereyağı
  3. 1 çay bardağı sıvı yağ (küçük tipli)
  4. Yarım su bardağı pudra şekeri
  5. Yarım paket kabartmatozu
  6. 1 paket vanilya
  7. 1 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
  8. Alabildiği kadar un
  9. Limon kabuğu rendesi (arzu ederseniz)
Karameli için

  1. 1 su bardağı şeker ( iri tipli 250 gr lık su bardağıyla)
  2. 5-6 damla limon suyu
  3. 1 vanilya
  4. 1 yemek kaşığı bal
  5. 1 çimdik tuz
  6. 5 yemek kaşığı kaynar su
  7. 2 yemek kaşığı kaymak (yoksa krema)
  8. 100 gr tereyağı
Ayrıca

  1. 1 buçuk su bardağı tuzsuz fıstık (daha bol fıstıklı isterseniz 2 su bardağı olsun )
  2. 50 gr kadar bitter çikolata
YAPILIŞI

  • Oda sıcaklığındaki tereyağıyla bütün malzemeler karıştırılıp ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Kabın ağzı streçle kapatılıp buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
  • Dolaptan çıkarıp oda sıcaklığına alışması için 1-2 defa el ile basıp yoğrulur.

  • İki yağlı kağıt arasında merdaneyle ince açılır.(yağlı kağıtla açınca pürüzsüz yüzey olur)
  • Bisküvi kalıbıyla (yoksa bardakla)kesilerek yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizilir.
  • Önceden ısınmış 180 derecelik fırında pembeleşmeden alınır.
  • Kendine gelmesi için bir kenarda soğutulur.
  • Soğuyan kurabiyeler bir tepsiye dizilir.
  • Fıstıklar yanmaz yağsız bir tavaya koyarak tahta kaşıkla karıştırarak kavrulur.(dikkat edin çabuk yanıyor)
  • Eğer yer fıstığınız kabukluysa zaten bu işlemde kabukları soyulur.
  • Orta boy çelik bir tencerede su, şeker, tuz ve limon damlaları koyarak karıştırılır.
  • Kaşığı çıkararak bir daha kıvamı olana kadar kaşık kullanılmaz.
  • Orta gözlü ocakta altını yarıya kısarak kaynaması beklenir.
  • Ara sıra tencereyi tutarak sallanır.
  • Yavaş yavaş karamel halini alır.
  • Bu arada tencereyi hafif sallayarak karışması sağlanır.
  • İçine kaymak ve tereyağı konularak tahta kaşıkla hızlıca karıştırılır.
  • Ocak kapatılıp içine bal ve vanilya konulur.
  • İlk sıcaklığı geçince kurabiyelerin üzerine kaşıkla konulur.
  • Eğer çok sıcak koyarsanız akar.Soğuk olursa da katılaşacağı için ara ısıyı bulmak lazım. 


  • Üzerindekiler donmadan hemen fıstıklar dizilir.
  • Bir kenara yada koyup karamelin donması beklenir.
  • Çikolata benmari usulü eritilip üzerilerine incecik akıtılır.(ben bu işlemi buzdolabı poşetine çikolatayı koyup iğneyle delerek yapıyorum)
  • Arzuya göre daha fazla bir miktar çikolatayla tamamen kapatılabilir.
  • Buzdolabına koyarak çikolatanın donması için beklenir .
  • Normal bir kurabiyenin üç katı enerji sağlayarak bu kurabiyeyi yapabilirsiniz.
  • Ama emin olun ki normal bir kurabiyeden on katı fazla bir tada sahiptir.
  • On yüz bin kurabiyeler hazırrrrr ;)
  • Afiyet bal şeker olsun.

6 yorum:

  1. çok tahrik edici... ye beni diyor... ellerinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bol tahrikkar bol kalori ama guzel :) yorum icin tesekkurler.Selamlar

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Sagolasin Samirecim.Amerikaya gidip geldik gorusmek isterdim olmadi.

      Sil
  3. Bayıldım zaten snickersı severi bir de kurabiye olunca nefis

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapiminda biraz ugrassanda kesinlikle tavsiye ederim.Tesekkurler selamlar.

      Sil