11 Mart 2011 Cuma

Un helvasi

     Anam babam usulü özellikle kış akşamları şöyle bi tatlı olsada yesek gibi anlar için biçilmiş kaftan misali hafif pratik bi tat...Yalnız bu helva normalinden biraz farklı yapımda...Ben bugün çam fıstığı kullandım ama fıstıksızda pek ala güzel olabiliyor...En önemlisi o anda mutfakta neyin olduğudur..Mutfakta herzaman çareler vardır...Neyin neyle kullanılacağını bilirsen problem yok...Hadi buyrun şöyle buram buram kokusu evi saracak bi helva karalım da hane halkının mideleri bayram etsin hanımlar...

Malzemeler
1 Su bardağı un
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı süt
yağın miktarı arzuya göre 100 gr kadar tereyağı yada margarin.
arzu edersen fındık,fıstık veya ceviz
Yapılışı
Biraz yayvan bir tavaya ben teflon kullandım un ve kullanılacaksa fıstık konulur.Ocağın altı kısılıp yaklaşık yarım saatte tahta kaşıkla karıştırarak kavrulur.Un pembeleşinceye kadar karıştırılır.Sonra şeker konulup hızlı hızlı karıştırılır.Bu aşama çok önemlidir.Eğer biraz çok kalırsa şeker topaklanır.Bir iki dakikalık karıştırmadan sonra ocağın altı kapatılır.Hızlıca süt ve yağ eklenip kapak kapatılır.Bu şekilde beş on dakika demlenir.Tahta
kaşıkla yağı sütü yedirene kadar karıştırdıktan sonra iki kaşık yardımıyla servise hazırlanır....Hemen servis yapılır...Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder