15 Mart 2011 Salı

Kremalı Mantarlı Tavuk

     Bugünkü tarifimiz yapımı kolay tadı hafif bir ara yemek...Bazan öğleden sonra hanım misafirler için de hoş bi tad...İsterseniz hemen kısacık tarifimize geçelim...

Malzemeler
500 gr kadar tavuk göğsü
500 gr kadar mantar bu ölçüler arzuya göre azaltılıp çoğaltılabilinir.
200 gr lık 1 paket hazır krema
1,2 kaşık tereyağı
tuz,karabiber
Yapılışı
Tavuk ve mantarlar ayrı ayrı doğranır.İki ayrı tavaya alınıp içine yarım kaşık yağ konulur.Ocağın altı harlı bir şekilde tahta kaşıkla karıştırarak kavrulur.Mantar suyunu çeker.Tavukta sulanıp çekip birazda kızarmaya başlayınca mantarla birleştirilir.Biraz tuz ve karabiberden sonra krema eklenir.İyice karıştırdıktan beş dakika sonra ocağın altı kapatılıp sıcak servis yapılır....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder