20 Şubat 2013 Çarşamba

Çilekli Kedi Dili Pasta

     Geçenlerde bana misafir olarak gelecek olan bir arkadaş Hülya acaba ikramları blogdan bakarak kendimiz seçsek olur mu diye sormuştu.Bende misafir umduğunu değil bulduğu yer diye takılmıştım...Bazen de arkadaşlar gelmeden önce blogdan bakıp acaba ikramlar nedir diye merak ediyorlar...Misafir gelmenin usulü blog sayesinde bozulmasın diye bende misafirimi ağırladıktan sonra yayına hazırlıyorum...Bu günkü pasta yaklaşık 13 kişilik bir pasta oldu.Eğer daha küçük bir pasta hazırlayayım diyorsanız isterseniz kenarlarındaki kedi dili bisküvileri ( derinliği daha az olması için)yarıya kesilebilir.İç katları da üç kat yerine iki kat da olabilir.Ben 26 cm lik kelepçeli kalıbın kenarını kullandım daha küçük pasta için 23 -24 cm lik kalıp kullanılabilir...



MALZEMELER


  1. 500 gr kedi dili bisküvi

  1. 500 ml süt
  2. 4 yemek kaşığı şeker
  3. 3 yemek kaşığı un
  4. 1 vanilya
  5. 200 gr lık bir paket philadelphia  peynir ( veya labne)
  6. 1 yemek kaşığı tereyağı
  7. 500 gr dondurulmuş çilek ( mevsimine göre taze kullanılır)
  8. 1 paket tart jölesi
  9. 1 kase süt
YAPILIŞI

  • Un,süt,şeker karıştırılarak kaynatılır.
  • Ocağı kapatınca soğumaya bırakılır.
  • Peynir,vanilya ve tereyağı eklenerek mikserle 5 dakika çırpılır.
  • Kedi dili bisküvileri yarıdan daha çok olacak şekilde bıçakla kesilir.





  • Pasta hazırlanacak olan tabağa kelepçeli kalıbın çerçevesi konulur.
  • Kedi dili bisküvilerin şekerli olmayan kısımları süte baktırıp çıkarılır.(bekletmeden 1-2 saniyede)
  • Kalıbın kenar kısmına şekerli kısımları dışa gelecek şekilde itinayla dizilir.( bu kısımda biraz yardıma ihtiyaç duyabilirsiniz)
  • (alttaki resimde sanki ekmek sepetine mi benzedi ne? ;)
  • Orta kısmına da süte batırılmış kedi dili bisküviler dizilir.( dış kısmına dizilen bisküvilerin kalan yarımları ikinci kat için kullanılsa daha iyi olur)
  • Hazırlanan kremanın yarısı dökülür.
  • Yine süte batırılmış bisküviler dizilir.
  • Kalan kremanın hepsi dökülür.
  • 3 cü kat kedi dili bisküviler dizilir.

  • Çilekler eğer dondurulmuş ise çözüldükten sonra üzerine dizilir.
  • Tart jölesi üzendeki tarife göre pişirilir.
  • Üzerine yavaşça gezdirilir.
  • Eğer jöle kullanmak istenmezse fırçayla biraz reçelin suyundan sürülebilir.(parlak durması için)
  • Bir gece dolapta dinlendirilir.
  • Eğer jöle olamazsa ertesi güne meyveler hafif kararabilir. 
  • Görüldüğü gibi yapımı o kadar da zor olmayan nefis pastamız hazıır...
  • Afiyet olsun...

18 yorum:

  1. mmmmm mis mis canim ellerine saglik sifa olsun :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ olasın canım teşekkürler...

      Sil
  2. ayrıntılı açıklama için teşekkür, bu pasta şeklini görüpte merak edenlerdendim, harika olmuş eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler mehtap anlaşılır olmasına sevindim...Sevgiler...

      Sil
  3. Muthis olmus Hulya Hanim ellerinize sagli :)

    Son derece pratik bir pasta hem goruntusu ile hemde tadi ile insanin karinini doyuruyor dogrusu :))

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmiş olmanıza çok sevindim.Aşama aşama görüldüğü gibi çok da pratik oluyor...Selam ve sevgilerimle...

      Sil
  4. hulya hanim yaptigin malzemelerin markalarini gostermek iyi fikir....alirken terreddut yasiyoruz cunku. ellerine saglik...ayse menekse..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında reklama girse de ne yapayım arkadaşlar hep soruyor paketi nasıl? Markası nedir diye çözüm yayınlamakta buldum...Beğenmene sevindim...Selamlar...

      Sil
  5. yerim ben senin pastanı :)
    çok güzel görünüyor...
    canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memnunnıyetle canım buyur al...Çook teşekkürler...

      Sil
  6. ARKADAŞIM ELLERİN DERT GÖRMESİN MUHTEŞEM GÖZÜKÜYOR
    BİR DİLİM ALDIM HABERİN OLSUN
    HAYIRLI AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı akşamlar... çok teşekkür ederim canım...Tabii ne demek buyurun;)

      Sil
  7. Blog yazmanın zorluğu bu işte konukların beklentileri yüksek oluyor :) Ellerinize sağlık. Pasta nefis.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler pembe kekik...evet birde hani karizmayı çizdirmeme adına güzel sofralar hazırlamak gerekebiliyor ;))) sevgiler...

      Sil
  8. Hülya'cım ellerine sağlık çok severim,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Derya ,sevgiler...

      Sil
  9. bu kalpleri nerden bulabiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer Türkiye'de yaşıyorsanız marketlerde var ama maalesef Azerbaycan'da bulunmuyor...Selamlar...

      Sil