16 Mayıs 2012 Çarşamba

Yalancı Laz Böreği ( milföyle)

      Milföy hamuruyla değişik şeyler yapma fikrine bayılıyorum...Sonsuza kadar değiştirip değiştirip yapabilirim galiba...Bu günkü tarifimde yıllar önce ilk defa yaparken kalan damla sakızlı muhallebiye kılık değiştirerek yaptığım bir tatlı.Hafif mi hafif...Bir oturuşta 4-5 taneyi hemen yenilebilecek cinsten.Bu tatlının adı yoktu. Galiba muhallebili milföy olur derken bir gün bir arkadaşım gelmişti.Aaa laz böreğimi yaptın demişti...Daha sonra laz böreğinin ne olduğunu öğrenince anladım ki bu tarif gerçekten de o muhteşem tada benziyor  .Hiç bir tarif orjinalinin yerini tutamaz ancak benzeyebilir...Güzelim laz böreğini ne hale koydun demezseniz ;) buyurun yapımına...



 MALZEMELER


  1. 7-8 tane milföy hamuru ( her hamurdan 4 tane çıkıyor)
  2. 1 litre süt
  3. 1 su bardağı şeker
  4. 1 su bardağı un
  5. 125 gr tereyağı
  6. 2-3 parça damla sakızı yoksa 2 vanilya
  7. Üzeri için pudra şekeri ve yumurta sarısı
  8. Süslemek için vişne yada çilek ( veya hiç birşey koymadan sade kullanılabilir)

YAPILIŞI
  • Un ,şeker ve tereyağı tencereye konularak birlikte karıştırılır.
  • Pembeleşmeye başlamadan soğuk süt eklenerek çırpma teliyle karıştırılır.
  • Damla sakızı dövülerek atılır.
  • Muhallebi kıvamına gelince kare tepsiye dökülür.( çok ince olmasın)
  • Buzdolabında 3-4 saat bekletilir.
  • Milföyler buzluktan çıkardıktan beş dakika sonra dört parçaya kesilir.
  • Üzerilerine yumurta sarısı sürülerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Çıkarılarak soğutulur.
  • Muhallebiyi dolaptan çıkararak milföylerin ebadında kare kesilir.
  • Milföylerin arası bıçakla ikiye ayrılır.
  • Arasına bir dilim muhallebi konulur.
  • Hepsi bitene kadar bu şekilde tamamlanır.
  • Üzerilerine süzekle bol pudra şekeri elenir.
  • Arzuya göre sade veya birer tane vişne,çikolata sosu veya da benim yaptığım gibi çilekle servis yapılır.
  • Can kurtaran pratiklikteki muhteşem tatlımız hazıııırrrrrrrr...
  • Afiyetler olsun efendim...

Not,Aslında muhallebiyi önceden yapıp beklemeden de yapılabilir.Yani kaşıkla arası doldurma şeklin de. Ben bir çok haliyle denediğim için en düzgün ve içinin daha bol olması açısından bu şekilde yapılması daha güzel oluyor.Tercih sizin...

8 yorum:

  1. süper bir lezzet olmuş,İster laz böreği,ister milföylü tatlı bence lezzet önemli.Ellerine saglık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Heden...İşin doğrusu ad önemli değil önemli olan tat;)

      Sil
  2. Eline saglik olsun Hulya hanim..
    Guzel lezzet gercekten..

    YanıtlaSil
  3. kesinlikle denicem, milföyye de çileğe de bayılırım, hele sunum harika :) Blogger anneyim canım takipteyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz safalar getirdiniz...Kesinlikle deneyin memnun kalacaksınız...Selam ve sevgiler...

      Sil
  4. Çok sevdiğim ve yemeye doyamadığım bir tat.
    Nefis olmuş, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler...Gerçekten hem çok zor değil hemde doyumsuz bir lezzet...

      Sil