16 Şubat 2012 Perşembe

Kurabiye Çanağı

     Canım biraz daha şık bir şeyler yapmak istedi. Sonucunda doğaçlama bu kurabiye gelişti. İçine ne koyduğumu unutmadan hemen yazayım dedim. Hayal gücünüzü kullanarak belki daha da  geliştirebilirsiniz. Buyurun yapımına...



MALZEMELER


  1. 1 yumurta
  2. 1 su bardağı pudra şekeri
  3. Yarım çay bardağı sıvıyağ
  4. Yarım su bardağı mısır nişastası
  5. 250 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )
  6. 1 portakal kabuğu rendesi
  7. 1 limon kabuğu rendesi
  8. 1 vanilya
  9. 1 kabartma tozu
  10. Alabildiği kadar un
ÜZERİ İÇİN

  1. 2 yemek kaşığı kadar bal
  2. Damla çikolata, file badem, ceviz, hindistan cevizi, antep fıstığı veya arzu ettiğiniz ayrı bir malzeme.
YAPILIŞI

  • Unun ortası havuz yapılarak bütün malzemeleri karıştırarak yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Küçük tart kalıpları sıvı yağla fırça yardımıyla yağlanır.
  • Arzu edilirse elde küçük çanaklarda yapılabilir.
  • Hamur merdane yardımıyla açılır.( yaklaşık 3-4 mm incelikte )
  • Tart kalıbının büyüklüğünde su yada çay bardağıyla yuvarlak kesip çıkarılır.
  • Bu yuvarlak hamurları yağlı kalıplara el ile basarak yayılır. ( biraz kenarlarını dışa yükselterek )
  • Bıçak yardımıyla 2-3 yerine delik açılır. ( kabarmasın diye )
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik  fırına sürülür.
  • Hafif pembeleşmeye başlayınca alınır. ( çok çabuk pişiyor )
  • Sıcakken ters çevrilerek çıkarılır.
  • Eğer kalıplar yetmeyerek ikinci defa kullanılacaksa yıkayıp kurulayıp yağlanarak tekrar kullanılır.
  • Kurabiyeler daha ılıkken fırça yardımıyla bal sürülür.
  • Üzerine arzu edilen malzemeler serpilir.
  • Kapalı bir kapta birkaç gün tazeliğini muhafaza eder.
  • Afiyet olsun...
  • Hediye götürülmek üzre paketlenmiş hali...

2 yorum:

  1. Hulya teyzecim Annem tadina bakmis cok begenmis..:) ellerine saglik.. Mina (ayrica cok güzel görünüyorlar:))

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Minacım...Selamlar...

    YanıtlaSil