26 Şubat 2012 Pazar

Patatesli Tavuklu Bulgur Pilavı

     Eğer sizde bulgur sevenlerdenseniz çok güzel ve lezzetli hem o kadar besleyici  bir pilav yapmaya ne dersiniz ? Malzemeler birebir aynı olmak zorunda değil, isteğe göre ekleme veya değişim yapılabilir.



MALZEMELER


  1. 2 su bardağı kadar pilavlık iri bulgur
  2. 2 kalçalı but veya  küçük bir tavuk
  3. 2 soğan
  4. 2-3 diş sarımsak
  5. 2-3 orta boy patates
  6. 1 yemek kaşığı domates salçası
  7. Yarım yemek kaşığı biber salçası
  8. 2-3 kaşık tereyağı
  9. 2-3 kaşık sıvıyağ
  10. Karabiber, pulbiber, kimyon ve tuz
YAPILIŞI


  • Tavuk yıkanıp düdüklü tencereye  konulur.
  • Üzerini basacak kadar sıcak su, karabiber ve tuz konulur.
  • Yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirilir.
  • Tencereye yağlar ve soğan yemeklik doğranarak kavrulur.
  • Salçası eklenir.
  • Doğranmış sarımsak ve küp doğranmış patates eklenir.
  • Bulgur ve baharatları konularak karıştırılır.
  • Bir kaç defa karıştırarak çok az kavrulur.
  • Tavuğun suyundan üzerine dökülür. ( ben 3 su bardağı kullandım ama her bulgur suyu farklı çeker)
  • Bulgur suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
  • Bu arada pişerken kaşıkla hiç karıştırılmaz çünkü karışınca dibine tutar.
  • Bulgur pilavı yarım saat kadar piştikten sonra kıvamını bulur.
  • Ocağı kapatırken hafif yapışkan görünür.
  • Didiklenmiş tavuk etiyle birlikte servis yapılır.
  • Yanında ayran,turşu ve bol yeşillikli salata tavsiye olunur.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder