10 Nisan 2012 Salı

İrmik Tatlısı

   
     Misafiri gece birde gönderip de kayıt yapmaya oturanını görmediyseniz buyurun...Napalım kaç gündür üst üste şükür ki misafirlerimiz oldu...Eee hal böyle olunca da şenlensin bloglar...İrmik tatlısı taa biz çocukken annemin yaptığı bir tatlıdır.Yani nam-ı diğer yoğurt tatlısı bazen da revani sınıfına bile girebilmektedir. Her neyse de yapımı çok kolay çook da lezzetli bir tatlı...



MALZEMELER


  1. 1 buçuk su bardağı irmik
  2. 1 su bardağı un
  3. 4 yumurta
  4. 1 kabartma tozu
  5. 1 vanilya
  6. 1 limon 1 portakal kabuğu rendesi
  7. 1 su bardağı yoğurt ( sütte olabiliyor)
  8. 1 su bardağı sıvı yağ
  9. 1 su bardağı şeker
Şerbet için

  1. 4 su bardağı şeker ( 1 kg)
  2. 4 su bardağı su
  3. 1-2 kaşık limon suyu
Arzuya göre süslemek için krem şanti ,kaymak veya ceviz


YAPILIŞI


  • Şerbet malzemesi hep birlikte konularak kaynatılır.
  • Yaklaşık on-on beş dakikada kıvamına bakılarak kapatılır.
  • Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
  • Sıvılar eklenir.
  • En son kalan malzemeler eklenerek çırpılır.
  • Yağlanmış tepsiye dökülür.( ben kare cam fırın kabı kullandım)
  • Önceden ısıtılmış 170-180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
  • Ilıyınca kesilerek üzerine ILIK şerbet dökülür.
  • Şerbeti çekip soğuyunca arzu edilirse krem şanti,kaymak ceviz gibi malzemelerle süslenir.( ben kaymak tadında krem şanti kullandım)
  • Eğer diyet yapmıyorsanız mis gibi servise hazır.

4 yorum:

  1. Annemde yapar bu tatlıyı ve o da yoğurt tatlısı der adına :)Üstündeki şanti çok güzel bır sunum saglamış ellerıne saglık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eee zaten anne eli değmiş gibi klasiklerden olduğu için genelde hatırlanır.Teşekkür ederim...

      Sil
  2. Elinize sağık, olsa da yesek :)

    YanıtlaSil