18 Nisan 2012 Çarşamba

Sebzeli Minik Tart

   Tartlar genelde büyük kalıpta yapılır ama benim tercihim her zaman porsiyonluk ikramlar yapmaktır.Tuzlu tartlara kiş denilse de bunun tarifini tart diye aldığım için artık tart diye yazıyorum.Ben bugün ıspanak kullandım. Arzu edilen bütün sebzelerle hazırlanabilir.Yalnız ıspanakta olduğu gibi hangi sebze kullanılacaksa önce sotelenmelidir.



MALZEMELER ( hamur için) 11-12 tane tart için


  1. 125 gr tereyağı ( oda sıcaklığında)
  2. 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  3. 1 tatlı kaşığı kabartmatozu
  4. 1 yemek kaşığı susuz yoğurt
  5. Alabildiği kadar un
İÇ HARCI İÇİN

  1. 1 yemek tabağı dolusu doğranmış ıspanak( tepeli)
  2. 1 soğan
  3. 1 yemek kaşığı tereyağı
  4. 1 dal taze sarımsak
  5. 2 tane kırmızı salça biberi( közlenmiş de olabilir)
  6. Üzerine atmak için rende kaşar
YAPILIŞI

  • Hamur malzemesi karıştırarak yumuşak ele yapışmayan hamur yoğrulur.
  • Dolapta ağzı kapalı bir şekilde on dakika dinlendirilir.
  • Çıkarıp kolay şekil vermek için bir kez daha yoğrulur.
  • Küçük bezelere bölerek silikon kalıplara yağlamadan yerleştirilir.( eğer silikon değilse yağlanır)
  • Tavaya yağ ,soğan ve sarımsak koyarak kavrulur.
  • Biberler ve ıspanaklar eklenerek kavrulur.Suyu kalmamalı varsa süzülür.
  • Soğutulduktan sonra tart kalıplarına yerleştirilir.
  • Önceden ısınmış 200 derecelik fırına sürülür.
  • Yarı piştikten sonra bol kaşar serpilerek tekrar pişirilir.
  • Sıcak servis yapılır.

4 yorum:

  1. Bence ıspanak çok yakışmış ve farklı bir lezzet olmuş. Özellikle hamurunun kıvamı çok güzel. Tek lokmalıkları hep daha çok seviyorum:)

    YanıtlaSil
  2. Servis yapması ve misafiri de yerken yormaması açısından tek loklalıkları yapmak her zaman favorim olmuştur.

    YanıtlaSil
  3. Denedik pek sevdik Hulya abla. Tesekkur ederiz tarifin icin :)..

    YanıtlaSil