27 Nisan 2012 Cuma

Vişne Soslu Cheesecake

     Yine bir Cheesecake tarifiyle devam edelim...Eğer bir cheesecake yapacaksanız blogumu geziyorsanız mutlaka o aradığınız tarif bu tarif olsun...Kıvamı çok güzel çok lezzetli...Size bir şey itiraf etmem gerekirse şimdiye kadar yaptığım cheesecakelerin içinde en güzel sos bu sos...Sırrı çözdüm, tamamen ev yapımı olan bu sos daha parlak oldu tıpkı hazır soslarda olduğu gibi kıvamlı oldu.Bunu da bir an önce sizlerle paylaşmak istiyorum.Sosun yapılış aşamasına çok dikkat ederseniz çok güzel sonuçlar alınacaktır...



MALZEMELER taban için


  1. 2 paket burçak bisküvi
  2. 1 tatlı kaşığı tarçın
  3. 1 yemek kaşığı bal
  4. 2 yemek kaşığı tereyağı
PEYNİRLİ TABAKA İÇİN

  1. 400 gr labne ( ben 200 gr labne birde 200 gr mascarpone kullandım)
  2. 1 limon kabuğu rendesi
  3. 1 vanilya
  4. 2 çay bardağı krema( yaklaşık 200 gr)
  5. 1 su bardağı toz şeker
  6. 3 yumurta
SOS İÇİN

  1. 400 gr dondurulmuş vişne ( yaklaşık 2 su bardağı)
  2. 1 su bardağı şeker
  3. 1 çay bardağı su
  4. 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  5. Yarım çay kaşığı LİMONTUZU ( sırrım)
YAPILIŞI

  • Bisküvi robotta un haline getirilir.
  • Tere yağı eritilerek bisküvinin üstüne dökülür.
  • Üzerine bal ve tarçın eklenerek tekrar robotta karıştırılır.
  • Kelepçeli kalıbın içine ve yanlarına yağlı kağıt yerleştirilir.
  • Hazırlanan bisküvi taban alta ve yanlara doğru sıkıca yerleştirilir.
  • Şeker ve yumurtalar köpürene kadar çırpılır.
  • Peynirler ve kalan malzemeler eklenerek çırpılır.( labneyi dökmeden pakete biriken suyu süzülerek eklenir)
  • Yavaşça taban bisküvisinin üzerine dökülür.
  • Cheesecake pişerken üzeri kuruyup çatlamasın diye kelepçeli kalıbın dış yüzeyi folyoyla sarılır.
  • Biraz daha büyük bir tepsiye su koyarak kelepçeli kalıp içine oturtulur.( veya ayrı bir yere fırının içine tasla su da konulabilir)
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 50-60 dakika pişirilir.
  • Çıkarıp soğumaya bırakılır.
  • Yavaşça tabağa alınırken altından kağıdı çekilerek alınır.
  • Bu şekilde bir gece dolapta bekletilir.
  • Sos servis yapmadan bir saat önce buluşturulur.
  • Ayıklanmış vişne ve şeker tencereye konularak karıştırılır.
  • Limon tuzu eklenir.( limon tuzu  rengini açarak nişastanın verdiği matlığı şeffaflaştırıyor.)
  • Diğer bir tavada nişastayla su kaynatılıp koyu bir bulamaç olana kadar pişirilir.
  • Tencerede eriyen şekerle vişnenin üzerine eklenir.
  • Bir taşım birlikte kaynattıktan sonra ocağın altı kapatılır.(soğutulur)
  • Dolapta soğuyup kendine gelen taban cheesecake tabanının üzerine yavaşça yayılır.
  • Sosun kıvamı ne çok sıvı ne de donacak şekilde katı olmamalı.
  • Bu şekilde bir saat kadar dolapta dinlendirilir.
  • Afiyetler olsuunnnn...ımmm olduuu... ;)

12 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor ellerıne saglık.Vişne rengı harıka görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim...Evet yaa en sevdiğim renklerden oldu...

      Sil
  2. harikaaa tek kelimeyle ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Denenesi bir tarif gibi görünüyor. Elinize sağlık...
    ben de bloguma beklerim. mutlu hafta sonları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle tavsiye ederim .Pişmanlık duymazsınız...Size de iyi hafta sonu geçirmenizi dilerim...

      Sil
  4. ELLERİNE SAĞLIK CANIM
    MMMMMMMMMMM:)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkür ederim Ayşe...Sevgiler...

      Sil
  5. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. Daha önceden yaptığım ve kaybettiğim bir tarifim vardı ona benziyor. Bunu bugün yapmak istiyorum inş.

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler Hatice.Eminim sizin Cheesecakeniz çok daha güzel olacaktır.Kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  7. bugün yaptım tarifinizi tabi kendimce değişiklikler yaparak. şuan dinlenmede. sanırım yarın yiyeceğim. inş. güzel yapabilmişimdir. ii olursa kendimce tarifimi yeni bloğumda yayınlayacağım inş. izninizle. elinize sağlık çok güzel görünüyor. benimkide böyle olsunnn.

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürler Ezgi umarım hayalinizde ki gibi olur. Tabi kaynak belirterek yayınlayabilirsiniz. Selam ve sevgiler...

    YanıtlaSil