8 Temmuz 2012 Pazar

Mantar Beğendi

    Özellikle et yemeklerinin yanına yapılabilecek bir tür soslu mantar...Ben bugün balık filetonun yanına garnitür olarak yaptım...Siz tavuk,et yada arzu ettiğiniz şeylerin yanına yapabilirsiniz...



MALZEMELER


  1. Yarım kilo taze mantar
  2. 1 yemek kaşığı tereyağı
  3. 1 yemek kaşığı un
  4. 1 su bardağı süt
  5. 1 yemek kaşığı philadelphia peyniri ( veya mascarpane yada krema da olabilir.Arzuya göre konulmaya da bilir)
  6. Tuz ve karabiber
YAPILIŞI

  • Mantar ayıklanarak doğranır.
  • Ocağa koyarak suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Tavaya tereyağı ve un konularak hafif pembeleşene kadar kavrulur.
  • Üzerine soğuk sütü ekleyerek hızlı hızlı çırpılarak karıştırılır.
  • Pürüzsüz olunca krem peynir eklenir.
  • Tuz ve değirmen karabiber serpilir.
  • Mantar eklenerek 1-2 dakika ocakta karıştırılır.
  • Ocağı kapatarak arzu edilen etlerin ister üzerine isterseniz yanında servis yapabilirsiniz.
  • Afiyetler olsun...

2 yorum:

  1. Beyendi deyince patlıcanlı diye düşündüm. Eve can kurtarıcı bir sos olmuş. Elinize sğlık. Bu arada aklıma takıldı acaba beyendili mantar olmaz mı? :))

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler İlhan bey...Hem lezzetli hemde epey bir kullanım alanı var...Evet beğendili mantar da olabilirdi ;)

    YanıtlaSil