4 Mayıs 2013 Cumartesi

Patatesli Omlet

     Hazır elim patatesli paylaşımlara değmişken bir de omlet olsun dedim.Eminim bir çoğunuz yapıyor ve biliyorsunuzdur ama yine de bilmeyen acemi mutfak severler için gelsin...Hemde hani yarın pazar sabahı kahvaltısı için bir hatırlatma olur...



MALZEMELER


  1. 4-5 tane orta boya patates
  2. 4 yumurta
  3. 1 su bardağı dolusu kadar rende kaşar
  4. 2-3 yemek kaşığı dolusu ezilmiş beyaz peynir ( arzu edilmezse konulmaya bilir)
  5. Bir kaç dal maydanoz
  6. Karabiber,toz kırmızı biber ve tuz
  7. 1 yemek kaşığı kadar tereyağı(arzuya göre sıvı yağ da kullanılabilir)
  8. Yeteri kadar sıvı yağ
YAPILIŞI

  • Patatesler soyularak küçük küp doğranır.(yaklaşık 1 yada 1 buçuk cm kadar)
  • Sıvı yağ tavaya konulup( üzerini aşmayacak kadar)patatesler kızartılarak havlu peçetenin üzerine süzülerek alınır.
  • Yumurtalar,peynir ve kaşarın yarısı karıştırıp çırpılır.
  • Yanmaz yapışmaz bir tavanın içine tereyağı konulup eritilir.(yaklaşık 25 cm lik bir tava)
  • Patatesler eşit bir şekilde yayılır.
  • Üzerine çırpılmış yumurta karışımı dökülerek üzeri düzeltilir.
  • Ayrılan kaşar üzerine yayılır.
  • En son baharatı serpiştirilerek tavanın kapağı kapatılır.
  • Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirilir.
  • İnce kıyılmış maydanozla süsleyerek dilimleyip servis yapılır.
  • Sıcakken yenilmesi tavsiye olunur.
  • Afiyet olsun...Şimdiden iyi pazarlar dilerim... ;)

16 yorum:

  1. Ben de çok severim, omlet ne iyi bişey öyle, her çeşidi yapılıyor :) Nefis....

    Leyla'nın Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çeşit çeşit... çok sık da yapılmasına rağmen kısmet bu güne oldu ;)

      Sil
  2. Çok sevdiğim bir lezzettir ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Mehtap hanım.Galiba büyük küçük herkes sever ;)sevgiler...

      Sil
  3. Yapıyorum evet ama hiç bu kadar güzel servis etmiyorum canım ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler...Sevgiler...

      Sil
  4. ellerine sağlık...
    harika görünüyor...

    YanıtlaSil
  5. Hülya ablam sen bilirsin süt reçeli denilen sey bizim moloko deyilmi? Men dondurma hazirlamak isteyirem süt receliyle yapilir diye bir tarif buldumda.cevaplarsan sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım aynen senin dediğin gibi molokodur.Süt reçeli yada yoğunlaştırılımış süt yada konsantre süt hepsi aynı şey...

      Sil
  6. Tesekkür ederim sagolun yardimci oldugunuz üçün ablam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.Ne demek yardımcı olduysam ne mutlu...

      Sil
  7. en sevdiğim omlettir,laf aramızda sucuklu yumurtadan bile daha çok severim :) eline sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Reyhan...Evet aynen katılıyorum;) selamlar...

      Sil
  8. Çok güzel sevdiğim bir lezzzet,sende sunumunla daha bir iştah açıcı hale getirmişsinn :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zannedersem büyük küçük sevmeyen yoktur;) Yorumun için teşekkürler...

      Sil