4 Mayıs 2013 Cumartesi

Tereyağlı Taze Patates



Bahar geldi meyve sebzelerin tazeleri tezgahlarda boy gösteriyor.Patatesler her ebatta bulunuyor.Bugün ister yemeklerin yanında garnitür olarak yada kahvaltılarda yenilebilecek  lezzetli ve kolay bir paylaşımda bulunacağım...Üzerine arzu edilen malzemeyle kumpir olarak da hazırlanabilir...


MALZEMELER

  1. Orta boy taze patates
  2. Tereyağı
  3.  Alüminyum folyo
YAPILIŞI

  • Patatesler iyice yıkanır.Gerekirse bulaşık teliyle.
  • Ortadan ikiye kesilir.

  • Arasına birer parça tereyağı konularak folyoya sarılır.(açık yer kalmadan)
  • 250-300 derecelik fırında  yaklaşık 60-70 dakika pişirilir.(fırın telinin üzerine koyarak)
  • Sıcakken servis yapılır.
  • Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. Ilginc denemek lazim. Hem kolay hem gözel görünür. Ellerinize sagliq

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler... deneyin mutlaka derim...selamlar...

      Sil
  2. Çok güzel bir fikir ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ...Beğenmene sevindim...

      Sil
  3. Çok güzel fırında folyolu pişiriyordum ama pişmeden önce tereyağı eklemiyordum bu fikri sevdimm :)
    ben patatesi mutfak fırçası aldım onunla fırçalayarak temizliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende önceleri yalnızca folyoya sarıyordum sonra bu fikir gelişti iyi ki de gelişmiş dedim;)selamlar...

      Sil