13 Mayıs 2013 Pazartesi

Çörek Otlu Kurabiye

           Biliyorum kaç gündür burayı ihmal ediyorum ama o kadar yoğun işlerim var ki sormayın ;)...ama  nihayet buradayım şükür.Bizim evin hani o meşhur kurabiye kutumuz var ya...İçi dolarak misafir bekleyen ...Tuzlu olarak genelde yaptığım yiyince dur durak bilmeden tek lokmada götürülebilecek kapasitede kıyır bir kurabiye...Uzun süredir paylaştığımı zannettiğim ama geçen arkadaşın birinin yerken bu niye blogda yok demesiyle olmadığını fark ettim....



MALZEMELER (90 tane fındıktan büyük cevizden küçük kurabiye için ;)


  1. 250 gr oda sıcaklığında tereyağı
  2. 1 çay bardağı sıvı yağ (küçük tipli)
  3. 1 çay bardağı şeker
  4. 5 su bardağı un (200 ml lik bardak )
  5. 1 yemek kaşığı sirke
  6. 2-3 yemek kaşığı çörek otu
  7. 1 paket kabartma tozu
  8. 1 tatlı kaşığı tuz
  9. 1 tatlı kaşığı mahlep
  10. Üzeri için 1 yemek kaşığı sıvı yağ,2 yumurta sarısı
YAPILIŞI

  • Un havuz yapılarak içine malzemeler eklenir.
  • Yavaş yavaş el ile karıştırarak hamur haline getirilir.
  • Çörek otunun da hamura karıştırarak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Tepsiye yağlı kağıt serilir.
  • Hamurdan minik parçalar alarak yuvarlanır.
  • Fırın 200 derecede ısıtılır.
  • Yuvarlanan kurabiyeler ister çırpılmış yumurtaya batırarak istenirse sonradan fırçayla sürerek tamamlanır.
  • Fırında yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra alınır.
  • Soğuyunca kapalı bir kavanozda yada kutuda haftalarca aynı kıyırlıkta durabilir.
  • Afiyet olsun...

10 yorum:

  1. Bende çok sık yapıyorum,bu kurabiyeyi..Çok lezzetli ve bereketli..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet genelde bilinen en güzel kurabiyelerden olsa da bilmeyenler için gelsin dedim ;))) teşekkürler Nursen...Sevgiler...

      Sil
  2. Mmmmm eline saglik aldim nefis.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buyur afiyetler olsun canım...teşekkürler...

      Sil
  3. Eline sagliq. Yaparim men bunu. Mahlep nedi onu anlamadm. Onu qoymasamda olar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler...Mahlep bir baharat çeşitidir.Mahlepsiz de olur.Azerbaycan'da Türk baharatlarının olduğu bölümde bulabilirsiniz.Tabi mahlep kullanılınca daha güzel bir tadı olup daha uzun süre tazeliğini korur...Selamlar...

      Sil
  4. Ablacim sahane kurabiyeni yapiyorum tadan arkadaslar da cok begendiler. Ellerine saglik. Tesekkurler paylastigin icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selcencim hatırlarsan ilk defa geçen yıl Amerikadan geldiğinde benim davetimde tatmış çok beğenmiştin :) Seninde ellerine sağlık.Güzel yorumun için çok teşekkür ederim...selamlar...

      Sil