18 Haziran 2013 Salı

Fındık Lahmacun

             Mayalı hamur ve et uyumu kadar güzel bir şey yoktur galiba.Tabi et severler için ;) Sizde severim derseniz yapımı o kadar da zor olmayan misler gibi ev yapımı minik lahmacunlara buyurun derim;)



MALZEMELER (HAMUR İÇİN)


  1. Yarım çay bardağı süt
  2. Yarım çay bardağı sıvıyağ
  3. 2 çay bardağı su
  4. 2 tatlı kaşığı şeker
  5. 1 tatlı kaşığı tuz
  6. 2 tatlı kaşığı maya
  7. Alabildiği kadar un
HAZIRLANIŞI

  • Maya ılık suda eritildikten sonra diğer malzemeler eklenerek yavaş yavaş yoğrulur.
  • Ele yapışmayan özlü bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
  • Üzeri kapatılarak bir saat kadar dinlendirilir.
İÇ HARCI İÇİN MALZEME

  1. 300 gr kadar kıyma
  2. 1-2 tane orta boy soğan
  3. 1 tatlı kaşığı domates salçası
  4. 1 tatlı kaşığı biber salçası
  5. 2-3 diş sarımsak
  6. Yarım demet maydanoz
  7. Pul biber,tuz ve kara biber
  8. 1-2 yemek kaşığı sıvı yada tereyağı
  9. 1-2 tane yeşil biber
  10. 1 kırmızı biber
  11. 1 orta boy rendelenmiş domates
HAZIRLANIŞI

  • Malzeme incecik kıyılarak el ile yoğrulur.
  • Malzeme birbirine karışınca kullanılmaya hazır hale gelir.

YAPILIŞI

  • Mayalı hamur alınarak elde sıkıştırılıp havası alındıktan sonra merdaneyle açılır.
  • Yaklaşık mantı hamuru kalınlığında açılan hamur kalıp olacak bir kapak veya tabakla kesilir.

  • Üzerilerine iç harçtan konularak el ile bastırarak yayılır.(pişince dökülmesin diye)
  • Yağlı kağıt serili tepsiye konulur.
  • Önceden ısınmış 250 derecelik fırında pişirilir.

  • Sıcakken servis yapılır.
  • Yanında limon ve maydanozla servis yapılır.
  • İster yemek davetlerinde istenirse beş çaylarında sunulabilir.
  • Afiyet olsun... 

12 yorum:

  1. Merhabalar Hülyacım,
    Ellerine sağlık canım çok iştah açıcı görünüyor. Bloğunu severek takip ediyorum. Bana da beklerim. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ...Teşekkürler Selda...sevgiler...

      Sil
  2. et sevilmez mi ? bayılırım :)eline sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler...ama ara sıra da olsa sevmeyen çıkıyor ;) selamlar...

      Sil
  3. Hülyacım nasıl canım çekti anlatamam. Yarın ilk işim lahmacun yapmak olacak.
    Ellerine sağlık canım, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yap be güzelim yarın şöyle misler gibi ;)))Şimdiden afiyetler olsun... Çok teşekkürler canım ,sevgiler...

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ayşe'cim...sevgiler...

      Sil
  5. 10 tane yerim ben şimdi bundan,mımmm nefis..Bizim buralarda Tarsusi derler bu lahmacuna..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yenir ;) Bizim Adana'da da Tarsusi diye büyük bardak da yapılan Türk kahvesi gibi hatırlıyorum ama ... ;) Teşekkürler Nursen...selamlar...

      Sil
  6. Aynen et ve mayalının uyumu gibisi yok.
    Nefiss görünüyorlar canım..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle ;) Çok teşekkürler Meliha ,selamlar...

      Sil