9 Haziran 2013 Pazar

Kolay Börek

            İyi pazarlar sevgili takipçilerim ;)  Bu günlerde o kadar çok yapıp artık milleti bıktırmış olduğumu düşündüğüm en kolay börek tarifimi sizlerle de paylaşmak istedim.Eğer demezseniz yiyenler kesinlikle yapımı çok zor olan bir börek olduğunu düşüneceklerdir...Şööyle çaydanlık ocağa konulunca bir de börek olaydı mı dediniz? Hemen Hülyalı lezzetleri açın bakın ve yapıverin...  ;)



MALZEMELER (4 KİŞİLİK )


  1. 6 tane kare milföy
  2. 1 kase iyi cins peynir
  3. Yarım demet maydanoz
  4. 1 yumurta sarısı
  5. 50 gr tereyağı
  6. Açmak için mısır nişastası
YAPILIŞI

  • Milföyler dolaptan çıkarılarak 10 dakika kadar erimesi beklenir.
  • Peynir rendelenerek kıyılmış maydanozla karıştırılır.
  • Tereyağı eritilerek soğutulur.
  • Milföy hamurunun üzerine nişasta serperek merdane yada oklavayla açabildiğiniz kadar açın
  • Yumurta sürme fırçasını yağa batırarak üzerine hafifçe tereyağı serpiştirilir.
  • İç harcı her tarafına yayılır.
  • Çok sıkı olmayacak şekilde sarılıp rulo yapılır.
  • Yağlanmış küçük yuvarlak bir tepsiye Gül şeklinde yuvarlanarak konulur.
  • Diğer milföyler de aynı şekilde etrafına yayılarak tamamlanır.

  • Üzerine yumurta sarısı sürülerek bekletmeden sıcak fırına konulur.
  • Üzeri kızarana kadar pişirilir.(200 derecede)
  • Fırından çıkan böreği 5 dakika kadar beklettikten sonra sıcak yada ılık olarak servis yapılabilir.
  • Afiyet olsun...Mutfakta beceriksiz kimse kalmasın ;)))
Not,arzuya göre iç harcı kıymalı yada istenilen malzeme konularak da yapılabilir.Yalnız ıspanak belki sulandırabileceği için çok fazla tavsiye olunmaz...

8 yorum:

  1. Harika görünüyor ellerine sağlık canım ayrıca milföy hamurunu nişastayla açma yöntemin için teşekkürler bilgi sahibi oldum herşey gönlünce olsun ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi bir gün denedim kendim bile şaştım çıkan sonuca ;) Niye bunu insanlarla paylaşmayayım diyerekten buraya kadar geldi ;)Beğenin için çok teşekkür ederim...Sevgiler...

      Sil
  2. milföyleri böyle kocaman açmak iyi fikirmiş, dolapta var galiba deniycem, eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem iyi fikir hem kolaylık ayrıcada lezzet ;) Mutlaka dene şimdiden kolay gelsin.Teşekkürler,selamlar...

      Sil
  3. hem nefis hem pratik tebrik ediyorum ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen üstelik ince aç kalın aç bir şey fark etmiyor ;) Teşekkürler Nevin...

      Sil
  4. Hülyacım vallahi tebrik ederim,inan kolay derler ama bazen zor çıkar öyle sandım..Milföy falan harikaymış..Mutlaka deneyeceğim.Çoooooooook teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Simge beğenin için.Aynen dediğin gibi bazen bir tarif okuyorum destan mübarek ;) şimdiden kolay gelsin...

      Sil