28 Haziran 2013 Cuma

Kavurmalı Pide

    Geçen hafta ki bol misafirli sofralardan kalan tatlı sohbetler ve bol resimler...Aslında resim dedim de misafir otururken resim çekmeye çok utanıyorum ;) Hele davet sofralarını çekmek hiiiç bana göre değil... Alelacele de resim çekilmiyor ama artık elimize geçenlerle idare edeceğim...Pidenin kavurmasını kendim hazırlamış olsam da daha önceden yapılmış veya hazır kavurmada kullanılabilir...



MALZEMELER (HAMUR İÇİN )


  1. Yarım çay bardağı süt ( küçük tipli çay bardağı)
  2. Yarım çay bardağı sıvı yağ
  3. 2 çay bardağı su
  4. 2 tatlı kaşığı şeker
  5. 1 tatlı kaşığı tuz
  6. 2 tatlı kaşığı toz maya
  7. Alabildiği kadar un
İÇ HARCI İÇİN

  1. 1 kg kuzu eti
  2. 1 yemek kaşığı tereyağı
  3. 2 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  4. Kekik
  5. 1 yumurta sarısı + 1 kaşık erimiş tereyağı
YAPILIŞI

  • Maya ılık suya ıslanarak kalan malzemeleri ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Üzerini kapatarak bir saat kadar dinlendirilir.
  • Kuzu etleri küçük zar şeklinde doğranır.
  • Tencereye konulup suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • 1 kaşık tereyağı ekleyerek kuzu etleri iyice kavrulur.
  • Tuz ve arzu edilirse karabiber,kırmızı biber kullanılabilir.(ben yalnız tuz ekledim)
  • Mayalanmış hamur 3 yada 4 beze haline getirilir.( arzu ettiğiniz büyüklüğe göre 3 yada 4 beze olması)
  • Merdaneyle ince bir şekilde açılan hamurun üzerine kavurmadan yayılarak kenarları içi doğru kapatılır.
  • Erimiş tereyağlı yumurta sarısını çırpıp kenarlarına sürülür.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye konularak önceden ısıtılmış 250 derecelik fırına konulur.
  • Pişmeye yakın üzerine bolca kaşar serpilip beş dakika kadar daha fırında bekletilir.
  • Fırından alıp üzerine kekik serptikten sonra sıcak servis yapılır.
  • Kalan hamurlar da  bu şekilde tamamlanır.



  • Afiyet olsun...
  • Sevdiklerinizle beraber olsun...


10 yorum:

  1. Ellerine saglık çok lezzetli görünüyor.Ben de misafir yanında resim çekmeye çok utanıyorum :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Hatice demek ben gibilerde varmış ;))) selamlar...

      Sil
  2. off off nefis görünüyor, yanına da ayran....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi böyle senin canını çektirmek de doğru değil biliyorum ama ;) Teşekkürler...

      Sil
  3. Ellerine sağlık Hülyacığım leziz olduğundan çok emininm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle de hamuru ince tutunca süper oluyor.Teşekkürler...

      Sil
  4. Hülyacım ellerine sağlık,nefis olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nurşen'cim...

      Sil
  5. Pideyi özellikle kavurmalı pideyi çok severim.Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kim sevmez ki Gamze...Teşekkürler...

      Sil