13 Haziran 2013 Perşembe

Yulaflı Kurabiye

         Aktif geçen bir yılımın sonunda nihayet en son olan kurs (şimdilik tabi ;) hızlı okuma kursumuzun son günü yani sertifika alma günümüzdü...Son dersimizde çayımıza eşlik etsin diye yulaflı kurabiyeyi yaparak götürdüm...Tabi son derse katılmayanlar kurabiyeleri kaçırdı maalesef ;)  Tarifi unutmadan hemen sizlerle de paylaşayım...



MALZEMELER


  1. 2 yumurta
  2. Yarım su bardağı esmer şeker
  3. 2 su bardağı un
  4. 2 su bardağı yulaf (Azerbaycan'da gerkules)
  5. 1 paket damla çikolata (120 gr)
  6. 1 paket kabartma tozu
  7. 1 paket vanilya
  8. 1 portakalın kabuğunun rendesi ( ince tarafından rendelenmiş)
  9. 200 gr tereyağı
YAPILIŞI

  • Yumurtalar ve şeker mikserle köpürtülerek çırpılır.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı ayrı olarak mikserle krem haline getirilir.
  • İkisi birbirine karıştırılarak çırpılır.
  • Un,kabartmatozu ve vanilya eklenerek karıştırılır.
  • Kalan malzemeleri ekleyerek yoğrulur.(bu kısımda çok yoğrulmaz)
  • Yağlı kağıt serili tepsiye hamurdan parçalar alarak dizilir.
  • Önceden ısınmış 180 derecelik fırında üzeri kızarmaya başlayan kadar pişirilir.
  • Soğuyunca servis yapılır.
  • Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. Bu kurabiye çocukluğumun kurabiyesi :)Ellerine sağlıkc anım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurabiyeyi doğaçlama olarak yapmış olsam da Çocukluğunuzun kurabiyesini yakalamak güzel ;) Yorum için teşekkürler...Sevgiler...

      Sil
  2. uzun zaman olmuş yapmayalı,hatırladığıma göre en kısa zamanda yaparım artık :)eline sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Reyhan...İyi olmuş o zaman hatırlattım ;) selamlar...

      Sil
  3. Hülyacım kurabiyelerin nefis olmuş, tabağıyla alıyorum
    ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buyur feda olsun ;) Yorum için teşekkürler,selamlar...

      Sil
  4. Merhaba Hülya Hanım,
    Benim gibi hazımsızlık problemi olanlar acaba bunu yulaf kepeğiyle yapsa durum ne olur acaba??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar...Yulaf kepeğiyle de olur ama görüntüsü daha unla yapılmış yani pürüzsüz olur bence...Belkide yarı yarıya karıştırıp denemek lazım...Selamlar kolay gelsin...

      Sil