2 Aralık 2014 Salı

Krem Şantili Poğaça

       Yiyeceklerde kullanılan aykırı malzemeler beni çok da şaşırtmaz ama krem şanti deyince sizler biraz düşünebilirsiniz.Tuzluda tatlı...Nasıl olduğunu sorarsanız?Poğaçanın dokusu acaip güzel oldu.İnternette sürekli karşıma çıkıyordu ama denememiştim.Şöyle düşündüm nasıl olsa şeker konuluyor poğaçalara.Eee şantide de şeker olduğuna göre eminim güzel olur diyerek bugün ilk defa denedim.Ben krem şantili poğaçamı bu şekliyle yapmış olsam da siz arzu ettiğiniz modelde yapabilirsiniz.Bugün sevgili Tezhip grubu talebelerimin de test edip onaylamasıyla huzurunuza geldiler .


MALZEMELER (15 TANE İÇİN)


  1. 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
  2. 1 poşet sade krem şanti(kutunun içindeki iki poşetten biri toz halinde kullanılacak)
  3. 150 gram oda sıcaklığında yumuşak tereyağı
  4. 1 çay bardağı oda sıcaklığında süt (iri tipli çay bardağı)
  5. 2 çay kaşığı tuz
  6. 1 paket instant maya
  7. 1 paket kabartmatozu(hem maya hem kabartmatozu dokusunu güzelleştiriyor)
  8. 4 su bardağı un(yavaş koyup gerekirse ekleyip azaltılabilinir)
İÇ HARCI İÇİN

  1. 1 kase köy peyniri
  2. 2-3 yemek kaşığı rende kaşar(peynir daha güzel birbirine yapışıyor)
  3. 1 tutam kıyılmış maydanoz 
  4. Vaya arzu edilen iç kullanılabilir.
YAPILIŞI

  • Oda sıcaklığında bütün malzemeler eklenerek yoğrulup yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Üzeri örtülerek 45-50 dakika mayalandırılır.
  • Hamuru alıp onbeş bezeye ayrılır.
  • Her beze merdane yardımıyla (fazla örselemeden)açılır.



  • Bıçak veya ruletle resimde görüldüğü gibi kesikler yapılır.
  • İç harç konularak sarılır.



  • Sarılıp hafif ay şekline getirilerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Tepside yaklaşık yarım saat bekledikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • Soğuk fırına koyarak 200 dereceye açılır.
  • Üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Eline sağlık tatlım krem şanti her seye yakışıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen ya deneyerek öğreniyor insan. :) tesekkurler...

      Sil