9 Aralık 2014 Salı

Kırmızı Meyve Soslu Cheesecake

       Merhabalar sevgili takipçilerim.Bazen diyorum ki her gün misafir gelse de rengarenk soslu meyveli cheesecakeler yapsam.Yaş pasta,cheesecake ve tart yapmak benim için çok eğlenceli.Sanırım içinde barındırdığı renklerden dolayı ;)Akşam sevgili misafirlerim için yapmış olduğum ve misafirim minik oğluşunun pastayı görmesiyle sevinç içinde kalması (doğum günü pastası zannederek)beni mutlu etti.Hemen yapımına geçelim.



MALZEMELER


  1. 1 buçuk paket yulaflı bisküvi (sanırım 200 gr kadar)
  2. 100 gr tereyağı (erimiş)
  3. 1 çay bardağı kadar fındık (robottan biraz iri çekilmiş)
PEYNİRLİ BÖLÜM

  1. 4 yumurta
  2. 1 su bardağı şeker
  3. 1 vanilya
  4. 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  5. 1 paket krema (200 gr)
  6. 750 gr lık bir büyük paket labne
SOS İÇİN

  1. 1 çorba kasesi karışık (marketlerde karışık satılıyor)dondurulmuş kırmızı meyve
  2. 1 paket hazır meyveli sos
  3. 1-2 yemek kaşığı toz şeker
  4. (Eğer hazır meyveli sos yoksa 1 su bardağı suyla 1 yemek kaşığı nişasta pişirilirken içine meyveler atılıp kaynayınca kapatılır.)
YAPILIŞI

  • Bisküvi robotta un haline geldikten sonra fındık ve tereyağı eklenerek karıştırılır.
  • Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serilip kenarları sıvı yağla yağlanır.
  • Bisküvi harcı tabana elle sıkıştırılarak iyice yayılır.
  • Kalıbın kenarları folyoyla iyice sarılır.(cheesecakenin kenarı beyaz kalması için)
  • 180 derecelik fırında yaklaşık on dakika tutularak çıkarıp soğutulur.
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalarla şeker mikserle çırpılır.
  • Paketini açınca içine biriken suyu süzülerek labne ve krema önce ayrı bir kapta çırpıldıktan sonra yumurtaya eklenir.
  • 1-2 dakika çırptıktan sonra nișastasıda eklenerek karıștırıp kelepçeli kalıba dökülür.(hamur çok sıvı olması sizi endişelendirmesin)
  • Kelepçeli kalıp kendinden biraz büyük içi sıcak su dolu bir tepsiye oturtulur.Yada fırının telinin üstüne koyduktan sonra iki ayrı yere içi sıcak su dolu kaseler yerleştirilir.(pişerken üzerinde fay hatları oluşmaması için ;)
  • 160 derecelik sıcak fırına konulup bir saat kadar pişrilir.
  • Fırını kapatırken hala orta kısmı sallanıp pişmemiş gibi görünsede soğuyunca tam kıvamında olacaktır.
  • Fırını kapatarak kapağının yarı açıp soğuyana kadar fırında bekletilir.
  • Soğuyunca alarak sos hazır olana kadar buzdolabında bekletilir.
  • Sos için hazır meyveli sosun üzerinde belirtilen ölçüde su,sos tozu ve şeker eklenerek çırpma teliyle karıştırarak kaynatılır.
  • Kaynamaya başlayınca donmuş olan meyveler çözülmüş halde içine eklenir.
  • 1-2 dakika geçince ocaktan alınıp ara sıra karışarak soğutulur.
  • Cheesecake alınıp yavaşça servis tabağına geçirilir.Kağıtla alıp yavaşça kağıdı altından çekilir.
  • Kelepçesi yıkanıp kurulandıktan sonra tekrar cheesecakenin kenarına yerleştirip soğumuş sos eklenir.
  • Buzdolabına konulup 4-5 saat yada akşamdan bekletilir.
  • Afiyet olsun...
  • Sayfamı ziyaret eden herkese ikramım olan dilimim ;)

6 yorum:

  1. görüntü beni benden aldı götürdü:))ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) :) begenmis olmaniza cok sevindim.Tesekkurler...

      Sil
  2. elinize sağlık çokk lezzetli görünüyor:)

    YanıtlaSil
  3. Gülüm Mirsedizade12 Aralık 2014 00:47

    ellerinize sağlık güzel Hulya hanım ) maş
    allah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz ve guzel dusunceleriniz icin cok tesekkur ederim Gulum hanim.Selamlar...

      Sil