MALZEMELER
- 1 su bardağı oda sıcaklığından az daha ılık (ama çok sıcak olmasın)süt ,1 yemek kaşığı limonsuyu
 - 1 buçuk su bardağı şeker (200 ml lik su bardağı)
 - 4 yumurta
 - 1 yemek kaşığı kakao (kakaonun renginin koyuluğuna göre az atıp sonra eklenebilir)
 - 1dolu çay kaşığı toz gıda boyası (farklı çeşit varsa oda olur)
 - 1 çimdik tuz
 - 125 gr tereyağı
 - 2 buçuk su bardağı un
 - 1 çay kaşığı sirke
 - 1 çay kaşığı karbonat
 - 1 kabartma tozu
 - 1 vanilya
 
KREMA
- 200 gr krema (1 kutu)
 - 300 gr labne
 - 1 vanilya
 - 1 poşet krem şanti
 - 3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
 - Yarım çay bardağı süt
 
YAPILIŞI
- Önce ılık süte limon suyunu ekleyerek 15 dakika bekletilir.
 - Oda sıcaklığındaki tereyağı mikserle krem haline gelene kadar çırpılır.
 - Şeker eklenerek eriyene kadar çırpılır.
 - Yumurtalara önce biri kırılıp mikserle yedirene kadar çırpıp diğeri eklenir.
 - Bu şekilde yumurtalar bitene kadar tek tek kırıp çırpılır.
 - Kenarda bekleyen süt eklenir.
 - Kakao,boya,vanilya,kabartma tozu ve un elenerek eklenir.
 - Son anda sirkeyle karbonat karıştırılıp eklenir.
 - Kenarları yağlanmış kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt yerleştirilir.
 - Malzeme yavaşça dökülerek 160 derecelik sıcak fırına konulur.
 - Labne süzeğe konularak suyu süzdürülür.
 - Krema mikserle katılaşana kadar çırpıldıktan sonra labne eklenir.
 - Kalan malzemeler eklenerek çırpılır.
 - Koyu bir hal alana kadar çırpılıp buzdolabına katılaşması için konulur.
 - Fırında pişip pişmediğine bakılarak yaklaşık bir saat pişen kek alınır.
 - Soğumaya bırakılır.
 - Kelepçeli kalıp büyüklüğünde kağıtla kalp kesilir.
 
- Bıçakla yavaşça kek kalp şeklinde kesilir.
 - 3-4 katlı dikiş ipliği yardımıyla pastayı üç kat olacak şekilde iki yerinden kesilir.
 
- Bıçakla kesince dağılma olabileceği için ip en güzel yöntem.
 - Yani üç kat kalp,kalan kırıntılarda robotta çekilerek hazırlanır.(sonra üzerine atacağız)
 - Her kata soğuyup katı hale gelen kremadan sürülerek üst üste konur.
 - Kalam kremayla pastanın yanları üstü her yeri kapatılır.
 - Kırıntı kekleri yanlarına ve üzerine serperek krema görünmeyecek şekilde kapatılır.
 - Bir gece dolapta bekletilir.
 





Hülyacım ellerine sağlık:))
YanıtlaSilNefis olmuşşşş:))
700 üncü tarifini ve 5.yılını da kutluyorum, daha nice yıllara olsun, sevgiler canım:::)))
Çok çok teşekkür ederim canım. Bütün güzel dilekler için. Sevgilerimle...
Sil