14 Ocak 2016 Perşembe

Çokotop (yada Truffle)

    Çokotop yada truffle daha doğrusu yalancı truffle desek daha doğru olur. Çünkü truffle yapımında kek yada bisküvi olmaz. Sade çikolata olur. Birde top kek yapmak için içi yuvarlak kalıp yada tepsiler  var.Amerika'da görmüştüm kapaklı... Waffel makinası gibi olanlarda var. Her ne ise yapacağımız şekerleme büyük küçük herkesin seveceği bir o kadar da kolay bir tarif. Kapalı bir kutuda buzdolabında haftalarca aynı lezzette durur. İster çayın,isterseniz kahvenin yanında mis gibi ev yapımı çikolata. Bazen evde kek kalır yenmez. Kek çabuk bayatlayan bir gıda olduğu için ben hemen buzdolabı poşetine koyarak difrize atıyorum. Lazım olduğunda rahatça kullanabilirsiniz. Yada evde kek yoksa hazır kek de olabilir.Hemen yapımına geçelim.



MALZEMELER


  1. 1 yemek tabağı dolusu robotta çekilmiş kakaolu kek
  2. 200 ml lik bir kutu krema
  3. 150 gr sütlü çikolata
ÜZERİ İÇİN

  1. 150-200 gr bitter çikolata
  2. Süslemek için boncuk,fıstık ,fıstık gibi şeyler
YAPILIŞI

  • Krema ve sütlü çikolata benmari usulü eritilir.
  • İçine kek kırıntısı atılarak karıştırılır.
  • Bu haliyle biraz ele yapışan bir görünümdedir.
  • Kabın ağzı streçle kapatarak bir-iki saat buzdolabında dinlendirilir.
  • Bitter çikolata benmari usulü eritilir.
  • Kekten alınıp yuvarlak yapılır.
  • Erimiş çikolataya batırıp çatalla fazla çikolatası alınır.
  • Yağlı kağıt üzerine konularak üzerilerine süs malzemeleri atılır.
  • Arzuya göre çubuklara takılıp öyle çikolataya da batırılabilinir.Özellikle çocuk partileri için öyle daha şık olacaktır.
  • Çikolatalar donup sertleşince servis yapılabilir.

  • Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık çikolata lezzetine kim hayır diyebilir ?
  • Benim yaptığım gibi önceden hazırlayıp dolapta tutarsanız. . Lazım oldukça şık bir kutuya koyarak hediye de götürebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim fincan teyze sevgiler .

      Sil