18 Şubat 2011 Cuma

Çikolata Soslu Çilekli Pasta

   Sıcak bir yaz akşamı misafirlerim geldi . Misafirlerim derken ; 7 çocuk vardı . Pastayı kesmemle kaybolması bir oldu ve bütün çocuklar etrafımı sarmış 'bi daha' diye bağırıyolardı.
Pasta , tercihe göre tropikal bütün meyvelerle yapılabilir . Hem basit hem de çocuklar gibi 'bi daha bi daha' istemenize sebep olacak..

MALZEMELER ( PANDİSPANYA İÇİN )


      4 yumurta,
      1su bardagi toz şeker,
      Yarım su bardağı mısır nişastası,
      1çimdik tuz,
      1paket vanilya,
      1 paket kabartmatozu,
      1 su bardağı un

Diğer malzemeler;

  2  poset krem şanti 1 su bardağı sütle
  1kg.çilek
  Çikolata sosu ;  ( hazır da kullanılabilinir )
  75 gr .margarin eritilecek
  1çay bardagı süt
  1çay bardagı şeker
  1yumurta
  2-3 yemek kasığı kakao


YAPILIŞI


     Şeker , tuz , yumurta 10 dakika kadar mikserle çırpılır . Sonra nişasta , un , kabartmatozu ve vanilya eklenir .  Bu karışımdan sonra 1-2 dakika daha çırpılır . Önceden ısıtılmış  170 derecelik fırına kelepçeli  kalıba tahta kaşık yardımıyla konularak sürülür .  İlk 20 dakika hiç açmadan yaklaşık 45-50  dakika pişirilir . Daha sonra çıkarıp arasını kesip soğumaya bırakılır . Arzuya göre 2 , 3 kaşık sütle ıslatılır.
Çileğin yarısını içine koymak üzre ince ince doğranır  . Diğer yarısıda üzeri için ortasından ikiye kesilir . Şanti çırpılıp buzdolabına konulur . Sosu eğer hazır kullanmayacaksak margarini eritip diğer malzemelerle birlikte pişirmeden mikserlenir.
Pandispanyanın arasına krem şantinin yarısı sürülülerek çileğin yarısı dizilir .  Kalan şantiyle çilekler resimde görüldüğü gibi konulur . En üstede sos akıtılarak dökülür.

1 yorum:

  1. Goruntusu bile insani cildirtiyor allah bilir tadi nasildi....:))

    YanıtlaSil