22 Şubat 2011 Salı

Zeytinyağlı dolma



 Geleneksel tatla hazırlamış olduğum zeytinyağlı dolmalarım...anne eli tadında...memleket tadında....


Malzemeler

Haşlanmış yaprak ve kuru dolmalar
4,5 tane doğranmış soğan
1su bardağı kadar sızma zeytinyağı,biraz ayciçekyağı
2 su bardağı kadar topak pirinç
1 yemek kaşığı toz şeker
1 kaşık tuz
karabiber,pulbiber,kimyon,kurunane,
1demet dereotu,1 demet maydanoz
istenirse 1demette taze nane
1 limon,1domates 1kaşık biber salçası
Soğanlar ayçiçek yağında kavrulur.Önce az bi yağla kavrulup sonra zeytinyağı eklenir.Salçalar baharatlar şeker ve pirinç eklenir.1 su bardağı kadar sıcak su eklenip ocağın altı kısılır.5dakika sonra ocağın altı kapatılıp tencere ılıyana kadar ağzı açılmaz.Sonra doğranmış yeşillikler eklenir.Yaprak yada dolma ne isteniyorsa doldurulur.Tencereye dolmalar ağızları birbirine gelcek şekilde yerleştirilir.Yapraklarda sıkı bir şekilde dizilir.Yaprakların üzerine limon dilimlenip dizilir.dolmaların üzeri kapanana kadar sıcak su tuz ve az z.yağı gezdirilir.Çok kısık ateşte bir saat kadar pişirilir.tencerenin ağzını açmadan bir iki saat dinlendirilip servis yapılır.Kapalı bir kapta buzdolabında bir hata kadar durur.afiyet olsun........

1 yorum:

  1. Dolma denince helede kuru patlican olursa iste orda durun derimm en sevdigim yemeklerdendirr.Harika gorunuyorlar afiyet olsunn....

    YanıtlaSil