14 Şubat 2011 Pazartesi

Damalı Pasta

Eğer vakiniz bolsa napiym diye dolaniyorsaniz harika bi fikir damali pasta . Önce kakaolu pandispanyayi pişirirsiniz . Sonra sade olani...Ben bu pastayi sevgili kızım Hamideyle birlikte yaptim . O gün evde ne kadar pasta malzemesi varsa kullandık şöyle...once pandispanyanin birini yaptik tabi laflayarak yumurtayi eksik kırmışız noldumu dersiniz kagit gibi bi kat hemen onu yok edip yenisini yaptık . Sonra aralarına krema hazirladik . Pandispanyayı  üç boy kestik teker gibi sonra orta bölümlerini değiştirince damalar oluştu . Aralarina krema ve üzerine krem şanti . Güzeeel bi kahve iyi bi dost.....Tamam afiyet olsun...

MALZEMELER


 ( Pandispanya için )

    1 . 6 yumurta
    2 . 1 buçuk bardak un
    3 . 1su bardağı mısır nişasta
    4 . 2 paket vanilya
    5 . 2 paket kabartmatozu
    6 . 2 yemek kaşığı kakao
    7 . 1çimdik tuz
    8 . 1 buçuk su bardağı un


 ( muhallebi için )

    1 . 2 buçuk su bardağı süt
    2 . 3yemek kaşığı un
    3 . 3yemek kaşığı şeker
    4 . 1kaşık margarin
    5 . 1 vanilya
 ( üzerini kapamak için )

   1 . 2poşet krem şanti 1 su bardağı sütle
   2 . Rende yada damla çikolata

YAPILIŞI


3 yumurta,1su bardağından biraz eksik şeker,yarım su bardağı nişasta,1 bardaktan biraz eksik un 1 kabartmatozu 1 vanilya dan hazırlanan hamur önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına kelepçeli kalıba konulur . Aynı şekilde ayriyeten ikinci defa bir hamur hazırlanır oda kakaolu olur.
Muhallebi pişirilir . Şantiyi çırpıp buzdolabında bekletilir . Pandispanyalar sırayla pişirilir . Kalıp olarak bir su bardağı birde bir boy daha büyüğü tabak kapak gibi birşey alınır . Yuvarlak pandispanyanın ortasına kalıp olarak bardağı koyup kesilir . Birde daha büyüğü birşeyle kesilip üç boy yapılır . Ortadaki halka kakaoluyla sade olanı yer değiştirilir . Her halkayı yerleştirirken aralarına muhallebi sürülür . İki katı koyarkende arasına muhallebiden sürerek üstüste konur . Pastanın üzerine de rende veya damla çikolatayla süslenir.

1 yorum:

  1. Hello therе! I κnow this is someωhat off
    topic but I was wondering which blog platform aгe you usіng for this site?
    I'm getting fed up of Wordpress because I've had problеms ωith hackers and I'm looking at alternatives for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

    Also visit my blog post - seopressor version5

    YanıtlaSil