Gerçi bu adet Antep , Urfa hatta bütün güney doğuda hakimdir...O yöreler yazın çok sıcak olduğu için özellikle yazın salata bazan yemek yerine yanında ekmek eşliğinde yenilebiliniyor...
MALZEMELER
- 2 baş kuru soğan
- 2 diş sarmasak
- 4-5 domates
- 2-3 tane yeşil biber
- 2 tane salatalık
- 1 bağ maydanoz
- 3-4 tane közlenmiş kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı pul biber ( bu baharatlar istenirse azaltıp çoğaltılabilinir. )
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 çay bardağı nar ekşisi
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- Malzemeler ne kadar küçük doğranabiliniyorsa o kadar doğranır.
- Baharatlar eklenir.
- En son nar ekşisi ve zeytinyağı dökülüp iyice karıştırılır.
- Bekletmeden servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder