5 Mayıs 2011 Perşembe

PAPATYA KURABIYE

        Bugün yumaşak ve lezzetli bir kurabiyeyle yine karşınızdayım arkadaşlar...Bu hamurla değişik şekillerde yapıyorum...Ama bahar ya çiçekler papatyalar yapma arzusu oldu içimde...Buyrun yapımına geçelim hemen...



MALZEMELER

  1. 250 gr margarin yada tereyağı (ben tereyağı kullanıyorum )
  2. 2 yumurta
  3. 1 su bardağı pudra şekeri
  4. Yarım çay bardağı sıvıyağ
  5. 1 paket kabartmatozu
  6. 1 vanilya
  7. Alabildiği kadar un,bir kaşık kakao ve bir kaşık çokokrem
  8. 1 buçuk su bardağı mısır nişastası
YAPILIŞI

  • Yumurtaya bir çimdik tuz atıp iyice kabarana kadar çırpılır.
  • Köpük haline gelen yumurtaya pudra şekeri ilave edilir.Biraz daha çırpılır.
  • Sıvıyağı da eklenir.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı da ekleyerek el ile iyice yoğrulur.
  • Vanilya,kabartmatozu ve un yavaş yavaş eklenir.Yumuşak bir hamur halini alana kadar yoğrulur.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye beş tane minik toplar yapıp yuvaralak şekilde çiçek haline gelecek şekilde dizilir.
  • Hamurdan bir parça ayırıp içine kakao ve çokokrem koyarak yoğrulur.
  • Kakaolu hamurdan yuvarlayıp çiçeklerin ortasına yerleştirilir.
  • Arzu edilirse tersi de yapılabilinir.Dışı koyu içi acık renk gibi.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede üzeri kızarmadan alınır.
Sıcakken  üzerine pudra şekeri elenir.Afiyetle yenilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder