13 Mayıs 2011 Cuma

GEVREK KURABİYE

     Genelllikle kurabiye  ve pasta çeşitleri  boldur ama tuzlulara gelince bazan insan tıkanır...yani arkadaşlar genelde öyle der...Bugün tarifimiz ağızda dağılan aynı pastane çıtırlığında bir tarif...Eminim çok beğeneceksiniz...kavrulmuş susamla çok daha lezzetli oluyor.Eğer susamınız kavrulmamışsa merak etmeyin.Teflonda tahta kaşıkla şöyle bi çevirdinizmi oldu sana kavrulmuş susam... mis gibi lezzete lezzet katın...


MALZEMELER

  1. 100 gr oda sıcaklığında tereyağı
  2. 1 çay bardağı zeytinyağı (eğer bu sızma zeytinyağı olursa sonuç daha  mükemmmel oluyor)
  3. Yarım çay bardağı elma sirkesi
  4. 1 tatlı kaşığı şeker
  5. 1 tatlı kaşığı tuz
  6. 1 tatlı kaşığı mahlep (arzu edilirse )
  7. 1 yumurta sarısı içine akı dışına
  8. Üzeri için 1 tabak kavrulmuş susam
  9. 1 paket kabartmatozu
YAPILIŞI


  • Malzeme hamur haline getirilip kulak memesi kıvamı yoğrulur.
  • Merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açılır.
  • İki parmak enliliğinde kesilip şeritler halinde getirilir.
  • Şeritler önce çırpılmış yumurtaya sonra bol susama batırılır.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Kapalı bir kapta oda sıcaklığında bir ay tazeliğini kaybetmez.
  • Afiyetler olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder