10 Şubat 2012 Cuma

Böğürtlenli Cheesecake

    Bugün 10 şubat yani blogumuzun 1. yaş günü ve aynı zamanda benimde yaş günüm :) İkisi aynı tarihe tevafuk etti. Durum böyle olunca doğum günü pastası yapılması gerekiyordu tabi ki. Pekala bu bir yıl içinde neler oldu derseniz... Şöyle diyebilirim, ben sanatsal olan her şeye çok açık olmama rağmen hafif teknoloji engellisiyim yani engellisiydim desem daha doğru olur :) Blogum oldu zaten, çok severek yaptığım tarifleri insanlarla paylaşma imkanım oldu. Bilgisayarda birçok şeyleri öğrendim . Benim için en önemlilerinden biride kendime bir yılda 40.000 e ulaşırım diye söz vermiştim bu oldu. Gerçi yeterince yorum alamasam da onu da bekliyorum artık :) Çünkü biliyorsunuz blogcuyu şevke getiren en önemli şey yorum almaktır. İyi veya kötü, denenen tariflerin nasıl çıktığını açıkçası biraz da merak etmiyor değilim...Şimdi zannedersem  cheesecake tarifine geçsek iyi olur...




MALZEMELER ( alt taban için )

  1. 2 yemek kaşığı toz şeker
  2. 1 çimdik tuz ( lezzet vermesi için )
  3. 1 buçuk su bardağı un
  4. 120 gr oda sıcaklığındaki tereyağı
ORTA KAT ( PEYNİRLİ BÖLÜM )

  1. 500 gr labne 
  2. 2 yumurta
  3. Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
  4. 1 çay kaşığı limonsuyu
  5. Yarım limon kabuğu rendesi
ÜST, MEYVELİ KAT

  1. 300 gr dondurulmuş böğürtlen
  2. 1 paket kırmızı meyveli hazır sos
YAPILIŞI

  • 1.kat için hamur  bisküi kırığı haline gelene kadar karıştırıp yoğrulur.
  • Kalepçeli kalıba veya yuvarlak bir kalıba yağlı kağıt serilir.
  • Alt kat iyice elinle sıkıştırarak serilir. ( iyice sıkışmazsa pastayı alırken dağılır .)

  • Önceden ısınmış 180 derecelik fırına konulur.
  • Yaklaşık 15-20 dakika pişirilir. ( Bu süre fırına göre değişebilir. Yani yarı pişmiş hale gelecek )
  • 2. kat malzemelerinden yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
  • Diğer malzemeler eklenir.
  • Fırından çıkan taban kekin üzerine dökülüp tekrar fırına konur.
  • Peynir bölümü pişene kadar fırında tutulur . ( kürdan batırarak bakılır )
  • Fırından çıkarıp soğutulur.

  • Meyveler üzerine dizilir.
  • Hazır sos tarifine uygun pişirilir.
  • Ara sıra karıştırarak soğutulur.
  • Meyvelerin üzerine özenle gezdirilir.



  •  Buzdolabında yaklaşık 3-4 saat dinlendirilir.
  • Afiyet olsun efendim...

6 yorum:

  1. Şimdi bu yazının altına yorum yapılmaz mı ama. Mutlu yıllaarr hem size hem de hülyalı lezzetlere. Daha nice nice güzel yıllara inşallah. Dün gibi bilgisayarı elinize alışınız ve bloğun açılışı. Gerçekten takdire layıksınız. Azminiz, pozitif bakışınız, enerjiniz, disiplininiz bence süper.Ben de bir blogcu olarak bu işin bu kadar basit olmadığını, ne kadar zaman aldığını çok iyi biliyorum. Aynı zamanda da insanlardan tepki alma isteğini de. Ama nedense insanlar okuyor, uyguluyor, beğeniyor, beğeniliyor ama iki satır teşekkür edemiyor nedense. Biz ailece bayılıyoruz yemeklerinize ellerine sağlık, nice yıllara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Çevremde böyle sizler gibi genç, dinamik,azimli insanlar olunca şevk veriyor insana... Bizde ailece sizi seviyoruz .Sevgiler...

      Sil
  2. teyzemm hem blogun hemde senin yas gunun kutlar nice yillar daha basarili,saglikli ve mutlu bir hayat dilerim.............
    sevgiler
    kevser:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim sağolasın. Sende inşaallah bebeğini kucağına al Darüzziyafe bloguna geri dön. Bekliyoruz ...Öpüyorum...

      Sil
  3. Hülya Teyzecimm blogunuzun da sizin de yeni yaşınız kutlu olsun. Hayırla yad edin inşallah. Sevgilerimşe

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Sevde .İnşaallah...

    YanıtlaSil