MALZEMELER
- 4 yumurta
 - 1 buçuk su bardağı şeker
 - 1 su bardağı süt
 - 3 su bardağı un
 - Yarım su bardağı eritilmiş soğutulmuş tereyağı
 - Yarım su bardağı sıvı yağ
 - 1 kabartma tozu
 - 1 vanilya
 
SOSU İÇİN
- 3 su bardağı süt
 - 4 yemek kaşığı şeker
 - 2 yemek kaşığı kakao
 - 1 tatlı kaşığı nescafe
 - 50-60 gr kadar bitter çikolata ( koymaya da bilirsiniz veya miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz)
 - Üzeri için 1 buçuk su bardağı hindistan cevizi
 
YAPILIŞI
- Önce sosu hazırlayarak işe başlanır.
 - Sos malzemesini bir tencereye koyarak sürekli karıştırıp 5 dakika kaynatılır.( çikolata hariç)
 - Kaynadıktan sonra çikolatayı içine kırarak atılır.
 - Bir kenara alıp ara sıra karıştırarak soğutulur.
 - Yumurtalar ve şeker köpürene kadar mikserlenir.( 10 dakika)
 - Yağlar ve süt eklenir.
 - Un ve kabartma tozu elenerek hamura eklenir.( iyi kabarması için )
 - Üçüne yağlı kağıt serilmiş kare veya dikdörtgen tepsiye dökülür.
 - Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir.( ilk 20 dakika hiç açılmaz)
 - Bıçakla piştiğini kontrol ettikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakılır.
 - Bu kek ne kadar küçük dilimlenirse o kadar başarılı olur.
 - Yaklaşık 4-5 cm lik dilimlere kesilir.
 - Soğumuş olan sosa kek dilimleri batırılarak hemen hindistan cevizine bulanır.
 - Buzdolabında 3-4 saat dinlendikten sonra servis yapılır.
 
- Özellikle ısırınca içi beyaz dışı çikolata soslu yumuşacık kekler hazıır.
 - Afiyetler olsun...
 
Nefis gözüküyor,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkürler Canan...sevgiler...
SilÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR...
YanıtlaSilÇOOOK BEĞENDİM...
BENDE İSTİYORUM :))
BANADA VAR MI?
ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
Tabiiki bir değil beş al...Beğenmene sevindim, sağolasın Şirine...
Silnefismiş, hemde bereketli ,ellerine hülyacım..
YanıtlaSilEvet,hemde nasıl bereket maaşallah,dağlar taşlar kek oluyor ;))) Teşekkürler
SilÇok güzel gözüküyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBeğenmenize sevindim...teşekkürler Mehtap hanım...
YanıtlaSil