25 Eylül 2012 Salı

Üzeri Çikolatalı Kaymaklı Muhallebi

    Baktım kaç gündür yemek tarifi paylaşmışım olmadı dedim biraz da tatlı lazım ...Zaten elimdeki fotoğraflarımdan seçerek yayınlıyorum...Haftalık kendi yoğurdumuzu mayalıyoruz misler gibi...Eee süt kaymağı oluyor bol bol...Bende bunu değerlendirme adına bazı tatlılara ekliyorum.Çok da lezzetli oluyor.Helvaya,muhallebiye hatta tiramisu kremasına bile .Sizde deneyin gayet güzel oluyor...Elimizdeki kaymağın miktarına göre tatlıya ekleyeceğimiz tereyağı miktarını azaltıp çoğaltabiliriz...



MALZEMELER ( 6-7 kişilik)


  1. 1 litre süt
  2. Yarım su bardağı un( 200 gr lık bardak)
  3. 3 yemek kaşığı mısır nişastası ( silme)
  4. 1-2 yemek kaşığı  tereyağı
  5. Yarım su bardağından biraz fazla süt kaymağı
  6. 1 su bardağı şeker
  7. 2-3 tane damla sakızı ( kullanmayacaksanız 2 vanilya)
  8. Ayrıca 1 çay bardağı soğuk süt
ÜZERİ İÇİN

  1. 100 gr krema (  3 yemek kaşığı kadar)
  2. 80 gr bitter çikolata (40 gr lık iki paket)
  3. Süslemek için antep fıstığı
YAPILIŞI

  • Ocağa yağ,şeker ve un konularak yağ eriyene kadar karıştırılır.
  • 1 litre soğuk sütten 1 su bardağını alarak içinde nişastayı karıştırıp pürüzsüzleştirilir.
  • Tenceredeki unun üzerine hem nişastalı süt, hemde 1 litreden kalan süt eklenerek karıştırılır.
  • Oda sıcaklığındaki kaymak tencereye eklenir.
  • Dövülmüş sakız eklenir.
  • Çırpma teliyle hızlı hızlı karıştırarak kaynatılır.
  • Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alarak kenarda soğumaya bırakılır.
  • Ilıyınca mikserle yaklaşık 10-15 dakika çırpılır. ( muhallebiyi çırparken olduğunu anlamak için üzerinin göz göz olmasına bakmak gerekiyor)
  • Bu arada kıvamına bakarak 1 çay bardağına yakın soğuk süt eklenir.( daha kremsi kıvamı tutması için)
  • Eğer süt kaymağınız yoksa çırpma esnasında 200 gr lık bir paket krema da eklenebilir.( tabi kaymakla daha leziz oluyor)
  • Muhallebiler bardak veya kuplara paylaştırılır.
  • Kaynayan bir tencerenin içine daha küçük ama içine su kaçmayacak şekilde konulan başka bir tabağın içine krema konulur.
  • Çikolata küçük parçalara ayrılarak eklenir.
  • Eriyince ocaktan alıp mikserlenir.
  • Yarım saat kadar tabaklarda dinlenmiş olan muhallebilerin üzerine çikolatalar gezdirilir.
  • Buzdolabında 2-3 saat dinlendikten sonra servis yapılabilir.
  • Afiyet olsun şifa olsun...

6 yorum:

  1. eminim tereyağ harika bir lezzet vermiştir,ellerine sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık, çok güzel ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloguma hoşgeldiniz...Teşekkürler...

      Sil
  3. bu lezzete ne denir.
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil