MALZEMELER
- 1 kırmızı biber
 - 1 yeşil dolma biber
 - 1 sarı dolma biber veya arzu edilen renklerden takviye edilebilir( turuncu gibi)
 - 2 tavuk göğsü
 - 2-3 kaşık tereyağı
 - Tuz,değirmen karabiber,kekik ve köri
 
YAPILIŞI
- Biberler ince uzun doğranır.
 - Tavaya bir kaşık yağ konularak biberlerle birlikte ağzı açık ve yüksek ısıda ara sıra karıştırarak kavrulur.
 - Tavuklar önce fileto şeklinde doğranır. Sonra jülyen doğranır.
 - Tavadaki biberler alınır.
 - Aynı tavaya bir kaşık yağ ve tavuklar eklenerek harlı bir şekilde kavrulur.
 - Baharatları eklenir.
 - Biberler eklenerek kapağı kapatıp beş dakika kadar daha kısık ateşte pişirildikten sonra kapatılır.
 - Sıcak servis yapılır.
 
- Yanında bulgur pilavı tavsiye edilir.
 - Afiyet olsun...
 
rengarenk çok güzel bir yemek olmuş...
YanıtlaSiliştahı olmayanın bile iştahını açar...
ellerine sağlık canım...
Şükür iştahımız açama gibi bir problem yaşamıyoruz da ;)))Sağolasın Şirine...
Sil