17 Temmuz 2013 Çarşamba

Çökertme Kebabı

     Yapımı oldukça eğlenceli ve kolay bir yemekle yine beraberiz sevgili hanımlar ve beyler...İftara yemeğin adı konulmadıysa denemeye değer bir yemek...Haydi yapımına...



MALZEMELER


  1. 4-5 tane patates
  2. 500 gr bonfile et (ben dana kullandım)
  3. 2 kaşık zetinyağı
  4. Pulbiber,karabiber ve kekik
  5. Kızartmak için sıvı yağ
  6. 1 kase sarımsaklı yoğurt
SOS İÇİN

  1. 2-3 kaşık sıvı yağ
  2. 2 diş sarımsak
  3. 2-3 tane domates
  4. 1 yemek kaşığı domates salçası
  5. Üzerini süslemek için arzu edilirse maydanoz
YAPILIŞI

  • Patatesler yıkanıp soyulur.
  • İnce kibrit çöpü gibi doğranır.Yani jülyen.( özelliği bu doğrama şeklinde ama benim biraz kibritten kalın oldu)
  • Kızgın yağa azar azar atıp karıştırdıktan sonra çıtır olana kadar kızartılır.
  • Havlu peçetenin üzerine alarak fazla yağı alınır.
  • Etler ince şerit halinde doğranır.
  • Baharat ve zeytinyağı karışımının içine konulur. (Tuz eklenmez yoksa etler sertleşir.Tuz pişmeye yakın konulur)
  • İyice karıştırdıktan 2-3 saat kadar dolapta dinlendirilir.
  • Genişçe bir tavada ağzı açık bir şekilde ara sıra karıştırarak kavrulur.
  • Gerekirse tereyağı ekleyerek kızarana kadar kavrulur.
  • Sos için yağla dövülmüş sarımsak kavrulduktan sonra salça ve domates rendesi eklenerek 5-10 dakika pişirilir.
  • Servis tabağının altına patatesler konulur.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt yayılır.
  • Üzerine etler yayılır.
  • En üste de sıcak sos ve kıyılmış maydanozla süslenir.
  • Bütün malzemelerin buluşması servis yaparken yapılmalı ki patatesler yumuşamasın.
  • Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. ellerine sağlık nefis bir yemek afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Teşekkürler...Bugünde çökertme günümü ne? Nereye baksam çökertme tarifi oktay usta da şuan veriyor ;) Tevafuk ...

      Sil
  3. Bayıldım,muhteşem bir yemek olmuş..ellerine sağlık canımm..Çatalımı patateslere batırmak istedimmm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın canını da çektiriyorum ama değil mi? ;) Çok teşekkürler...

      Sil